Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Volkswagen palauttaa marssijärjestyksen – "liian suosittu" pieni sähköauto palaa tehomyyntiin ja aloittaa hintasodan

Viime aikoina lähinnä ID-sarjan sähköautoillaan elämöinyt Volkswagen on päättänyt ottaa ykköspaikan myös pienten sähköautojen kädenväännössä Euroopassa.

Volkswagen kertoo päättävänsä hiljaiselon e-up -mallin suhteen. Volkswagenin mukaan matalan profiilin markkinointi pikkusähköauton kanssa aloitettiin vuoden 2020 lopulla, koska mallin toimitusajat näyttivät venyvän jopa 16 kuukauden mittaisiksi. Volkswagen sanoo ykskantaan automallin olleen tuotantokapasiteettiin nähden "liian suosittu".

Volkswagen kertoo nyt lisänneensä valmistuskapasiteettia ja tuovansa tänä vuonna markkinoille uuden Style Plus -varustetason. Sen lähtöhinta valmistajan kotikentällä Saksassa on 26 895 euroa, mistä ostaja voi vähentää hankintatukia enimmillään peräti 9 750 euroa.

Suomessa ei maahantuojan hinnastossa vielä näy Style Plus -versiota, mutta tammikuussa päivitetyssä hinnastossa VW e-upin perusversion hinta on Suomessa 24 990 euroa, mihin suomalainen ostaja saa valtiolta 2 000 euroa hankintatukea.

Suomessa myytävissä versioissa on tehoa 61 kilowattia. Akuston koko on 36,8 kilowattituntia. Auton toimintamatka on ihanneoloissa noin 260 kilometriä.

Volkswagenin e-up -ponnistelujen pontimena on kaiketi muutamien uutuuksien tulo lähiaikoina pikkusähköautojen markkinoille. Esimerkiksi halpa-autojen mestari Dacia on rummuttanut aktiivisesti tulevaa Spring-malliaan.