Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken terveyskeskussairaalassa edelleen korona- ja norosairastuneita - vierailukieltoja jatketaan

Äänekosken terveyskeskussairaalan vierailukielto jatkuu ensi viikon perjantaihin 4. maaliskuuta asti, koska korona- ja norovirusinfektioon sairastuneita potilaita on ollut terveyskeskussairaalassa useita.

Osastohoidon kuormitus on Äänekosken kaupungin mukaan kasvanut ja infektiopaikkojen määrää on jouduttu nostamaan yhdeksään. Myös Arjen tuen yksiköissä on ollut koronavirustartuntoja. Kuntolan vierailukielto ja potilassulku jatkuu tiistaihin 1. maaliskuuta asti.

Äänekosken koronatilalle on pysynyt muutoin ennallaan, ilmaantuvuus on edelleen korkealla.

Ravintolarajoituksista luovutaan kokonaan maaliskuussa ja aluehallintoviraston rajoitukset alueella ovat päättyneet.

Ylilääkäri Keijo Lukkarisen mukaan maskien käytöllä voidaan nyt lähinnä tasata tautihuippuja ja vaikuttaa siihen, ettei niin moni sairastu kerralla.

– Kaikissa Äänekosken kaupungin tiloissa on voimassa maskisuositus ja myös muita koronaturvallisia ohjeistuksia tulee noudattaa. Maaliskuussa poliittisia kokouksia on tarkoitus pitää taas lähikokouksina, ja nyt on erityisen tärkeää, ettei kukaan tule paikalle sairaana tai oireilevana. Kokouksiin osallistujien tulee käyttää koko kokouksen ajan maskia, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Huoltovarmuuskeskuksen koululaisia varten tilaamia kotipikatestejä jaettiin tällä viikolla Äänekoskella 23 000 kappaletta. Lukkarisen mukaan kotitestejä kannattaa yleisten ohjeistusten mukaisesti tehdä vain oireileville.

– Rokotteiden kysyntä on vähentynyt, koska ihmiset sairastavat nyt niin paljon. Viikossa meillä annetaan enää 50-100 kolmansia rokotusannoksia, Lukkarinen kertoo.