Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen yli 200 uutta koronatartuntaa – reilusti yli puolet Jyväskylässä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin kirjattiin tänään Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 233 uutta koronavirustartuntaa. Luvut ovat todennäköisesti kahdelta päivältä, sillä tilastot eivät päivittyneet eilen.

Tartunnoista 149 todettiin Jyväskylässä. Suuria määriä tapauksia kirjattiin myös Kangasniemelle (18) ja Äänekoskelle (28). Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä tartuntoja lisättiin rekisteriin 23 kappaletta. Muihin kuntiin tartuntoja tuli vähemmän. Täydennetyn listan löydät tämän artikkelin lopusta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on kirjattu kahdessa vuodessa 19 919 tartuntaa. Näistä valtaosa, 12 813 on todettu Jyväskylässä.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellisia tartuntamääriä, sillä suuri osa kotitesteissä todetuista tartunnoista jää kirjaamatta virallisiin tietokantoihin.

Koko valtakunnassa tartuntoja todettiin torstaina 6029. Kahden viime viikon aikana on raportoitu noin 60 000 uutta tartuntaa, mikä on noin 23 600 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu tänään kolme. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia on koko pandemian aikana raportoitu Suomessa 2 384.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä kolmannen koronarokotteen on saanut 59,3 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä. Toisen annoksen osalta rokotekattavuus on 87,3 ja ensimmäisen annoksen osalta 90,0 prosenttia. Ensimmäisen rokoteannoksen on sairaanhoitopiirissä saanut täysi-ikäisistä 185 438 ihmistä, toisen annoksen 179 772 ja kolmannen 122 176.