Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tarjotaan nyt uutta Nuvaxovid-koronarokotetta yli 18-vuotiaille – sitä suositellaan erityisesti näille ihmisryhmille

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueen koronarokotenyrkki on linjannut, että sen alueella tarjotaan jatkossa uutta Nuvaxovid-koronarokotetta yli 18 vuotta täyttäneille. Rokotetta suositellaan erityisesti henkilöille, joille ei voida antaa aiemmin käyttöön tulleita koronarokotteita.

– Valmiste on saapunut nyt Novan sairaala-apteekkiin, josta kunnat voivat tilata sitä, kertoo koronarokotenyrkin puheenjohtaja, sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Jaana Leppäaho-Lakka.

Hänen mukaansa suurimmaksi osaksi aiemmat koronarokotevalmisteet eivät ole sopineet heille, jotka ovat saaneet niistä allergisen reaktion. Leppäaho-Lakan mukaan tällaisia tapauksia on ollut vähän, "joitakin kappaleita".

Rokotetta voidaan antaa myös niille, jotka haluavat Nuvaxovid-koronarokotetta muiden koronarokotevalmisteiden sijasta. Myös raskaana oleville, joille ei voida antaa mRNA rokotetta, voidaan antaa Nuvaxovid-rokotetta. Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei ole este tämän rokotuksen antamiselle. Nuvaxovid-rokotteella ei ole myyntilupaa kolmansille rokoteannoksille ja siksi tätä rokotetta ei anneta kolmantena rokotteena, ellei pohjalla ole lääketieteellistä syytä.

Koronanyrkissä todettiin, että uutta rokotetta annetaan eri puolilla Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä keskitetysti tiettyinä päivinä, jotta annoshävikki saadaan pidettyä mahdollisimman vähäisenä.

Koronanyrkki toivoo, että alueen asukkaat etsivät oman terveysasemansa Nuvaxovid-rokotuspäiviä ensisijaisesti oman terveysasemansa nettisivuilta. Ellei sieltä löydy tietoa, Nuvaxovid-rokotuspäiviä voi kysellä myös omasta terveyskeskuksesta.