Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tai ei koskaan, ajatteli Petra Väänänen ennen kuin haki MasterChef Suomi -kilpailuun – tunnettu ruokabloggari kisaa nyt 10 000 euron palkinnosta

Ruokabloggaaja Petra Väänänen, 21, oli viime talvena opiskelemassa Bangkokissa, kun yhtenä iltana hänen elokuvan katselunsa keskeytyi.

– Katkolla menin keittiöön hakemaan vesilasillista ja kuulin mainoksessa sanottavan, että MasterChef Suomi on alkamassa, hae mukaan.

Elokuva jäi Väänäseltä kesken, koska hän alkoi sillä sekunnilla etsiä lisätietoja kokkikilpailusta.

– Se oli ”nyt tai ei koskaan” -hetki. Uskon, että se oli kohtalon sanelema juttu. Oli nimittäin niin tuurista kiinni, että hakuilmoitus osui kohdalleni. Enhän minä Thaimaassa usein edes suomalaisia ohjelmia pystynyt katsomaan. Ja sitten aivan siltä istumalta päätin hakea mukaan.

Ensimmäiseksi joensuulaislähtöinen Väänänen soitti kuitenkin kaksoissiskolleen Nooralle Ouluun. Sisarukset ovat tulleet tunnetuksi ruokablogistaan nimeltä foodbytwins.

Blogi on kerännyt yli tuhatpäisen seuraajajoukon parissa vuodessa, ja viimeisimpänä käänteenä siskokset perustivat sen tiimoilta yrityksen.

Pidämme välimatkoista huolimatta tiiviisti yhteyttä ja puhumme aina ruuasta, puhelimella Helsingistä tavoitettu Väänänen nauraa.

– Noora auttoi hakemuksen laatimisessa, ja niin vain tuli kutsu jatkohaastatteluihin.

Väänänen pääsi mukaan ja kokkaa nyt kuopuksena parhaillaan MTV3-kanavalla pyörivässä MasterChef Suomi -ohjelmassa.

Paljon hän ei voi vielä 10 000 euron palkintoon tähtäävästä kilpailusta puhua, koska kaikki yllätykset pitää säästää television katsojille.

–  MasterChefiä olen aina seurannut innolla, ja erityisesti Australian MasterChef on ollut minulle mieleinen ohjelma. Tiesin siis ennakkoon, mitä ohjelmassa on vastassa ja pystyin myös vähän valmistautumaan. Tykkäsin harjoitella asioita, mutta eihän siihen silti mikään valmistautuminen riitä. MasterChefissä kisataan aina aikaa vastaan, se lisää paineita.

Kilpailukokemusta Petra Väänänen kuvaa kaikkineen yhdellä sanalla: hauska.

– Peli oli reilua, ja tilaisuuksissa oli aina lämmin ilmapiiri. Parasta oli se, että sain uusia ystäviä saman intohimon parista.

Thaimaassa kansainvälisessä yliopistossa opiskelu oli jo osoittautunut Petra Väänäselle sisällöltään pienoiseksi pettymykseksi. Aasialaisten ruokien kanssa hän ei ollut päässyt tekemisiin haluamallaan tavalla. Enemmän oli etäluentoja ja ravitsemustietoutta, eikä opetus laadultaan vastannut täysin suomalaisen ennakkotoiveita.

Lopullisen kotiinpaluun viime keväänä ratkaisi kuitenkin korona.

MasterChef-kilpailun innoittamana Väänänen haki Perhon liiketalousopistoon, jossa kokkiopinnot alkoivat elokuussa.

Tavoitteena hänellä on saada valmiiksi ravintola-catering-alan perustutkinto vuoden päästä.

– Sen pidemmälle en osaa haaveilla. Olen juuri saanut toteutettua ison haaveeni eli harjoittelun ulkomaisessa ravintolassa.

Petra Väänäsen lempiruokakolmikko koostuu ramenkeitosta, tartarpihvistä ja meksikolaisista ruuista.