Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kenestä seuraava Vuoden keskisuomalainen – näin voit ehdottaa omaa suosikkiasi

On tullut aika valita uusi Vuoden keskisuomalainen. Sanomalehti Keskisuomalainen jakaa tunnustuksen yhdennentoista kerran.

Valintaprosessi alkaa siitä, että lukijoilta pyydetään ehdotuksia tunnustuksen saajaksi. Ehdokas voi olla kuka tahansa Keski-Suomessa asuva tai jostain muualta maakuntaan vaikuttava ihminen, joka on sydämeltään keskisuomalainen.

Rajoituksia on yksi. Poliitikot niin kunnan, maakunnan kuin valtakunnankin tasolla mittauttavat kannatuksensa virallisissa vaaleissa, joten heitä ei oteta mukaan tähän ehdokasasetteluun.

Lukijoiden ehdotuksia otetaan vastaan perjantaihin 18. maaliskuuta kello 12 saakka.

Omasta suosikistaan voi kertoa sähköpostitse osoitteeseen tanaan@keskisuomalainen.fi.

Whatsapp-viestin tai tekstarin voi lähettää numeroon 050 383 4537.

Ehdotuksensa voi lisäksi jättää kirjallisesti toimitukseen osoitteeseen Aholaidantie 3, Jyväskylä.

Kirjoita viestiin ehdokkaasi nimi ja perustele, miksi juuri hänet pitäisi valita. Tarkastelujaksona on ensisijaisesti vuosi 2021–alkuvuosi 2022.

Varsinaiseen äänestykseen valitaan kymmenen henkilöä lukijoiden ja Keskisuomalaisen toimituksen ehdotusten perusteella.

Finalistikymmenikkö esitellään lukijoille maaliskuun lopussa. Samassa yhteydessä kerrotaan äänestysohjeet. Voittajan ratkaisevat lukijat.

Vuoden keskisuomalainen valittiin ensimmäisen kerran 2011, jolloin ääniharava oli toimittaja-kirjailija Aino Suhola. Kuten oheinen kuvakavalkadi osoittaa, titteliä on vuosien varrella jaettu monien eri alojen edustajille.

Hallitseva Vuoden keskisuomalainen on Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä. Hän sai tunnustuksensa joulukuussa 2020, jolloin koronapandemiassa elettiin tiukkojen rajoitusten aikaa. Ensimmäisiä rokoteannoksia odotettiin.

Viime vuonna titteliä ei jaettu, sillä tunnustuspalkinnon myöntämisen rytmiä päätettiin muuttaa pysyvästi. Enää valintaa ei tehdä loppuvuodesta, vaan tästä kerrasta alkaen Vuoden keskisuomalainen julkistetaan vuosittain 18. huhtikuuta. Silloin vietetään Keski-Suomen päivää.