Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän terveysasemian takaisinsoittojen viive venähtää – toimi näin, jos avun tarve on kiireellinen

Jyväskylän terveysasemien kiireettömien puheluiden linjat ovat olleet tukossa koko viikon. Jatkoa seuraa, sillä ainakin osa sairaala Novan terveysasemalla perjantaina tulleista takaisinsoittopyynnöistä siirtyy maanantaille.

Jyväskylän kaupungin tiedotteen mukaan tilanteeseen ei ole tiedossa helpotusta lähiviikkoina. Taustalla vaikuttavat saapuvien puheluiden suuri määrä ja sairauspoissaolot. Kiireelliset puhelut on kuitenkin onnistuttu hoitamaan pääsääntöisesti saman päivän aikana.

Kaupunki painottaa, että hätätilanteissa on aina soitettava hätänumeroon 112 tai päivystysavun numeroon 116 117.

Kun soittaa terveysasemalle, asiakasta pyydetään valitsemaan tilanteeseen parhaiten sopiva vaihtoehto. Puhelinvastaaja ohjaa valitsemaan numeron yksi, jos kyse on samana päivänä hoitoa vaativasta asiasta. Vaihtoehto kaksi on tarkoitettu tutkimuksiin ja niiden tuloksiin liittyvään asiointiin. Vaihtoehto kolme on kiireettomän hoidon linja, jolta varataan aika esimerkiksi määräaikaiskäynnille tai vastaanotolle sellaisissa oireissa, jotka eivät todennäköisesti pahene muutaman päivän odotusajalla.

Takaisinsoiton tarkoitus on vapauttaa asiakas useista soitoista varatulle linjalle. Mikäli soittajan tilanne heikenee, ei takaisinsoittoa pidä jäädä vatvomaan.

Ennen terveysasemalle soittoa omaa tilannetta on hyvä arvioida verkossa Omaolo-palvelussa, josta löytyy eri tilanteisiin sopivia oirearvioita. Myös digitaalinen sosiaali- ja terveyspalvelu OmaKS tarjoaa apua monenlaisiin asioihin.