Passeja ja henkilökortteja haetaan enemmän kuin koskaan – näin poliisi reagoi ruuhkaan Jyväskylässä

Sisä-Suomen poliisilaitos helpottaa asiakaspalvelun ruuhkia lisäämällä palveluaikoja kuukauden ajaksi. Passi- ja henkilökorttihakemusten palveluajat ovat olleet viime aikoina jopa viikkojen odotuksen päässä.

Sisä-Suomen poliisilaitos reagoi asiaan avaamalla Jyväskylässä ja Tampereella lupahallinnon tiloissa uusia palvelupaikkoja ja lisäksi useille poliisiasemille on tarjolla uusia palvelupäiviä poliisilaitoksen alueella.

Nyt avattavat lisäpalvelut ajoittuvat aikavälille 15. maaliskuuta – 15. huhtikuuta. Palveluita avataan porrastetusti viikon aikana, joten myös ajanvaraukseen niitä tulee näkyviin eri aikoihin viikon sisällä.

Passin ja henkilökortin toimitusajat ovat edelleen normaalit. Hakemansa asiakirjan saa kymmenen arkipäivän sisällä hakemuksen jättämisestä.

Palveluaikoja voi varata poliisin ajanvarauksesta nettisivuilta poliisi.fi tai toissijaisesti valtakunnallisesta neuvontapalvelusta 0295 419 800. Poliisin lupapalveluissa pidetään oletettavana, että lisäpalveluajat menevät nopeasti. Uusien passien sekä henkilökorttien hakijoita on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan.

Ilman ajanvarausta voi palvelua saada ainoastaan kiireellisissä ja pakottavissa tilanteissa aamuisin vuoronumeroperiaatteella. Ilman ajanvarausta voidaan palvelua antaa vain erittäin rajoitetusti.

Resurssien suuntaaminen passi- ja henkilökorttien myöntämiseen, voi viivästyttää muita lupahallinnon tehtäviä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut