Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Korkojen nousu on nyt totta – miten se vaikuttaa asuntovelallisiin ja lainojen myöntämiseen Suomessa? Kuuntele Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion uusin jakso

Yhdysvaltain keskuspankki Fed nosti tällä viikolla ohjauskorkoa ensimmäistä kertaa sitten joulukuun 2018. Ja tämä on vasta alkua, sillä Fed ennakoi nostavansa ohjauskorkoa vielä kuusi kertaa tänä vuonna. Euroopan keskuspankin odotetaan aloittavan omat korkojen nostot loppuvuonna.

Minkälaiset ovat asuntovelallisten näkymät Suomessa? Onko pankkien näkökulmasta lainojen myöntämiseen tai niiden ehtoihin odotettavissa muutoksia? Aiheesta keskusteltiin Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion maaliskuun jaksossa OP Keski-Suomen senior varainhoitaja Tuomas Paanasen ja asiakkuuspäällikkö Henna Laitisen kanssa.

Toinen teema jaksossa on Ukrainan kriisin vaikutukset markkinoihin. Onko sodasta seurannut pohjakosketus Helsingin pörssissä jo nähty? Mitä tapahtuu yli 80 000 suomalaisen Venäjä-sijoituksille, joita on erilaisissa Venäjä-rahastoissa ja venäläisissä osakkeissa yli 600 miljoonan euron arvosta? Ovatko näihin sijoitetut varat kadonneet kuin mustaan aukkoon konsanaan?

Sijoitusradio kuullaan radiossa kerran kuukaudessa perjantaina kello 12.30 ja uusinta lauantaina kello 15.00. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.