Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt | Jyväskylän valtuusto pitkästä aikaa kaupungintalolla, pitkän listan päätteeksi asiaa Hipposhankkeesta – suora lähetys käynnissä

Jyväskylän kaupunginvaltuustolle järjestetään tänä iltana tiedonantotilaisuus Hipposhankkeesta. Melkein käynnistysvaiheeseen edennyt jättihanke seisahtui jälleen valitukseen helmikuun lopussa. Missä mennään, siitä kerrotaan päättäjille tänä iltana.

Valtuuston varsinaisella asialistalla on painavia asioita myös. Ensimmäisenä käsitellään vuosien 2021–2014 hyvinvointisuunnitelma, joka sisältää lukuisia erillisohjelmia ja -suunnitelmia. Terveydenhuoltolain mukainen hyvinvointikertomus ja siihen liittyvä suunnitelma on esitettävä valtuustokausittain.

Painopisteinä suunnitelmassa ovat muun muassa eriarvoisuuden vähentäminen ja yhdenvertaisuuden vahvistaminen. Myös vahvoja peruspalveluja, mielenterveyden edistämistä, asunnottomuuden puolittamista mahtuu suunnitelmiin.

Hyväksyttävänä on myös Teatteritalon 30 miljoonan euron peruskorjauksen hankesuunnitelma, omarantaisia rivitaloja lupaava asemakaavamuutos sekä talousarviomuutoksia ja omistajapoliittisia linjauksia. Listalla on lisäksi lukuisia valtuustoaloitteita sekä katsaus keskeneräisiin aloitteisiin ja kuntalaisten tekemiin aloitteisiin.