Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylään jumiin jäänyt ukrainalainen lastenteatteri esiintyy lauantaina – lipputuloilla tuetaan Ukrainan lapsia

Jyväskylään jumiin jäänyt ukrainalainen lastenteatteri Kalambur esiintyy lauantaina 26. 3. Jyväskylä Huoneteatterissa.

Näytelmässä BEGI (’juokse’) koirat jahtaavat pupuja, hyvä ja paha taistelevat. Esitys tutkii tälläkin hetkellä tärkeitä käsitteitä kuten arvokkuus, kunnia, ylevyys ja rakkaus. Esitys nähdään yhtenä iltana paikan päällä Huoneteatterissa, sekä kolmen viikon ajan tallenteena verkossa. Tiistaina 29. 3. video julkaistaan suomenkielisin tekstityksin.

Liput on jaettu kolmeen hintaluokkaan, joista haluamallaan voi tukea lastenteatterin jäseniä ja Ukrainan lapsia. Liput tapahtumaan voi ostaa ennakkoon Netticketistä, tai tuntia ennen ovelta.

Ukrainan Harkovasta kotoisin olevan Kalambur-lastenteatterin kuusitoista lasta tulivat Jyväskylään osallistuakseen Art-Master-teatterin järjestämälle SampoFestFinland-2022 -festivaalille noin kolme viikkoa sitten.

He joutuivat jäämään Suomeen Venäjän hyökättyä heidän matkansa aikana Ukrainaan. Teatterilaisten hätä on suuri, koska heidän perheensä ovat edelleen kotimaassaan sodan keskellä. 16-henkisen ryhmän nuorimmat ovat 12-vuotiaita.

Lastenteatteri Kalambur-perustettiin vuonna 1985. Ryhmä on osallistunut useille kansainvälisille festivaaleille ja erilaisiin kulttuuriprojekteihin esimerkiksi Suomessa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Bulgariassa, Unkarissa ja Puolassa. Teatteria johtaa näyttelijä, ohjaaja ja koreografi Svetlana Goncharova.