Taulumäen kirkossa kansainvälinen messu, mukana kongolaiskuoro – katso suora lähetys kello 18

Jyväskylän seurakunta lähettää sunnuntaina 27. maaliskuuta suorana lähetyksenä jumalanpalveluksen Taulumäen kirkosta. Kyseessä on kansainvälinen messu, jossa on mukana kongolaisten kuoro. Voit seurata lähetystä tässä jutussa kello 18 alkaen.

Pyhäpäivä: Marian ilmestyspäivä

Aiheena: Herran palvelijatar

Kansainvälinen messu su 27.3. kello 18 Taulumäen kirkossa

Liturgi: Heli Ahonen

Saarnaaja: Raimo Laine

Kanttori: Jukka Hassinen

Musiikkiryhmä: Kongolaisten kuoro

Pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen Neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä.

Lähetyksen ja kansainvälisen työn kappalainen Raimo Laine pitää messussa lähtösaarnansa.

Pastori Raimo Laineen saatesanat:

On yhdeksän kuukautta jouluun, aika, jonka lapsi tarvitsee kehittyäkseen äitinsä kohdussa. Ajattelemme Mariaa, Jeesuksen äitiä. Hän saattoi ajatella epäonnistuneensa äitinä. Hän ei aina tiennyt mitä ajatella. Hänen kerrotaan jopa tulleen veljien kanssa hakemaan poikaansa. Markus kertoo, että he aikoivat ottaa Jeesuksen huostaansa, sillä he luulivat hänen olevan poissa tolaltaan (Mk. 3:20–21). Hänen poikansa ristiinnaulittiin – tapettiin mitä hirvittävimmällä tavalla.

Ja kuitenkaan se ei tarkoittanut sitä, että Maria olisi epäonnistunut. Rooman vallan sortotoimista ja kaikesta välivallasta huolimatta Maria oli onnistunut kasvattamaan poikansa tavalla, että me edelleenkin puhumme hänestä – ja ennen kaikkea hänen pojastaan Jeesuksesta. Voimme sanoa, että Maria on äitinä todella onnistunut.

Jeesus oppi välittämään rakkautta sellaisella tavalla, että me vieläkin, 2000 vuotta myöhemmin, näemme hänessä Jumalan kasvot ja tahdomme seurata häntä. Hän puolusti tinkimättömästi niitä, joita pidettiin syntisinä. Hän ajoi niiden asiaa, jotka olivat heikkoja ja köyhiä, niitä, joiden eläminen oli tullut lähes mahdottomaksi. Maria todella onnistui.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut