Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huima odotuksia paremmassa tilanteessa pudotuspeleihin – puolivälierissä vastaan asettuu ennakkosuosikki Honka

äänekoskiMuutama lisäpäivä koripallon I-divisioona A:n pudotuspelit tänään aloittavalle Huimalle on tehnyt hyvää joukkueen terveystilanteelle, ja äänekoskelaiset pääsivät lähtemään kohti Espoota kymmenen pelaajan voimin.

Puolivälieräsarjassa Huimalla on vastassaan Tapiolan Honka, joka on ollut joukkueelle kauden pahin vastustaja. Syyskauden huonoin peli äänekoskelaisilla osui Espooseen, josta Huima poistui 33 pisteen tappio niskassaan.

Terveyshuolien kanssa kevätkauden paininut Huima joutui lähtemään kotiotteluunsa Honkaa vastaan ilman seitsemää etulinjan pelaajaansa, ja tuloksena oli ruma 45-132 -tappio.

– Honka on sarjan paras joukkue ja ehdoton suosikki meitä vastaan. Meillä ei ole tähän ottelusarjaan mitään paineita. Espoolaisille voi olla vaikeakin paikka, jos tulevat peliin yhtään takki auki. Tarkoittaa sitä, että jos me pystytään 10-15 minuuttia pitämään peli tasaisena, niin heihin voi iskeä jännitys kun eivät pääsekään kävelemään ylitse, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen pohtii.

Aivan läpihuutojuttua ei ottelusarjasta kuitenkaan kannata odottaa. Tommi Koskinen on aiemminkin lietsonut joukkueensa yltämään parhaimpaansa kun kaikki odotukset ovat olleet äänekoskelaisia vastaan.

– Reilun viikon harjoitustauko vie varmasti pelaajista veronsa, eikä varmasti olla ihan parhaassa kunnossa. Toisaalta tauko ja jännitys siitä päästäänkö edes pelaamaan tuovat varmasti myös peli-iloa tekemiseen, Koskinen myöntää.

Joukkueet kohtaavat ensimmäisessä osaottelussa lauantaina Espoossa klo 16, ja jatkavat heti sunnuntaina Äänekoskella klo 15 alkavassa ottelussa. Kun kahdella voitolla pääsee jatkoon, on sarja ensimmäisen kerran katkolla toiselle joukkueelle jo sunnuntaina Pankkari Areenalla.