Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seminaari juhlistaa eläköityvää professori Janne Vilkunaa torstaina 7. huhtikuuta – seuraa suorana täältä

Jyväskylän yliopiston museologian professori Janne Vilkuna jää eläkkeelle syksyllä 2022. Keski-Suomen museo järjestää Janne Vilkuna -juhlaseminaarin torstaina 7.4. klo 12–16 auditoriossaan.

Seminaari on kaikille avoin ja siihen voi osallistua Keski-Suomen museolla tai etänä striimauksen välityksellä. Tapahtumastriimausta voi seurata Keskisuomalaisen verkkosivuilta ja KeMun Youtube-kanavalta.

Janne Vilkunan museoura alkoi vuonna 1980 Keski-Suomen museossa ensin maakuntasihteerinä ja sitten intendenttinä. Vuonna 1989 hän siirtyi Jyväskylän yliopiston museologian yliassistentiksi edeten vakituiseksi professoriksi 1999.

Yliopistolla uransa tehnyt Vilkuna on ollut aktiivisesti kehittämässä museologian oppiainetta ja hän on mukana monissa museoalan luottamustoimissa. Tänä keväänä Vilkuna on tehnyt paluun juurilleen Keski-Suomen museoon Nuoriso pyörien päällä -näyttelyn käsikirjoittajana.

Juhlaseminaarin aiheet ovat valikoituneet Vilkunalle läheisten teemojen kautta: arkeologia ja metallinetsinlöydöt, tallennusyhteistyö, nykydokumentointi ja kotiseututyö. Seminaarin puhujina on muun muassa tämän päivän museoalan nuoremman polven ammattilaisia.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on käynnissä Lyytin kautta. Ilmoittautuminen päättyy su 3.4.

Seminaariin mahtuu 80 osallistujaa museon auditoriossa. Tapahtumastriimausta voi seurata suorana Keski-Suomen museon Youtube-kanavalta eli täältä.