Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Attendon toimitusjohtaja jyväskyläläisen hoitokodin asiakasturvallisuudesta: "Virheitä on tapahtunut, ja niitä on alettu korjata"

Hoivapalveluja tarjoavan Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist kertoo yhtiön tiedotteessa, että yhtiö selvittää, mikä on mennyt pieleen sen omistamassa jyväskyläläisessä hoivakodissa Attendo Telkänsiivessä.

Aluehallintovirasto (avi) kertoi keskiviikkona, että hoivakodin asiakastuvallisuus oli vakavasti vaarantunut.

Asiakasturvallisuus vakavasti vaarantunut Attendon hoivakodissa Jyväskylässä – avin ylitarkastaja pettyi, kun esiin tuli samoja asioita kuin vuoden 2019 kriisissä

– Emme hyväksy yhtään epäkohtaa toiminnassamme. Hoivakriisin seurauksena aloitettu muutosmatkamme on edennyt suurimmassa osassa Attendo-koteja hyvin. Telkänsiiven tapahtumat osoittavat kuitenkin, että matka ei ole edennyt kaikissa hoivakodeissa odotetussa tahdissa. Virheitä on tapahtunut, ja niitä on alettu korjata, myös Jyväskylässä, Holmqvist sanoo.

Avi oli havainnut aiemmin yllätystarkastuksessa muun muassa ongelmia hoivakodin johtamisessa ja henkilökunnan työnkuvissa. Attendon aluejohtaja onkin aloittanut jo helmikuun lopulla työskentelyn hoivakodissa. Holmqvist vakuuttaa, että moni avin keskiviikkona kertoma hoivakotiin liittyvä asia "on jo laitettu kuntoon".

Hoivakotiin on lisäksi rekrytoitu uutta henkilökuntaa sekä uusi johtaja, joka aloittaa toukokuussa.