Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

RAUHAA! tuo keskisuomalaisartistit kaupunginteatterin lavalle sunnuntaina – "Ensimmäistä kertaa minulla on todellinen pelko sodasta", sanoo Litku Klemetti

Konserttijärjestäjät joutuvat harvoin ongelmiin – tosin positiivisiin sellaisiin – sen takia, että artistit eivät ole mahtua tapahtumaan. Näin kuitenkin kävi, kun keskisuomalaisartisteja pyydettiin mukaan RAUHAA!-tukikonserttiin Ukrainan sodan uhrien hyväksi. Konsertti järjestetään Jyväskylän kaupunginteatterissa sunnuntaina kello 18.

– Tämä on sellainen aika, että kulttuuriväki lähtee mielellään mukaan, kun kaikki tuki menee hyvään tarkoitukseen Jyväskylän Kesän festivaalijohtaja Kyösti Ylikulju kertoo.

Yksi konsertin esiintyjistä on luhankalaismuusikko Sanna "Litku" Klemetti. Hän on hyvillään siitä, että voi tehdä "vaikka edes pientä" auttaakseen sodan uhreja.

– Ukrainan tilanne on tuntunut myös omassa elämässäni. Koskaan aikaisemmin ei ole tullut eteen sellaista tilannetta, että Euroopassa olisi ollut noin lähellä sota. Ensimmäistä kertaa elämässä on todellinen pelko siitä, että mitä jos tännekin tulee sota, hän sanoo.

Klemetti kertoo jo turtuneensa hieman alkujärkytyksen jälkeen ja kääntäneensä katseensa toivoa kohti. Luovuuden tämä aika koronineen ja sotineen on kuitenkin hetkeksi jäädyttänyt.

– Luovaa työtä on ollut hankalaa tehdä tänä keväänä. Tämä aika on turruttanut minut, kaikki tuntuu epätodelliselta. Uskon kaiken näkyvän työssäni vasta jälkeenpäin, kun todella tulee ymmärrys siitä, mitä tapahtui.

Litku Klemetti nousee lavalle yksin ja esittää kaksi kappaletta flyygelin säestyksellä. Lisäksi suurella näyttämöllä nähdään Jyväskylä Sinfonia, Jyväskylän Oopperakuoro, Yona, Semmarit, Loiskis, Keski-Suomen Kirjailijat, Tanssiryhmä Off/Balance, Kipinät-kuoro ja Jyväskylän kaupunginteatterin henkilökunta.

Mukana konserttia toteuttamassa ovat kaupunginteatterin lisäksi Jyväskylän Kesä -festivaali sekä Mediatalo Keskisuomalainen.

Väliajallisen konsertin kesto on noin kaksi tuntia. Lippuja on myyty etukäteen paljon, mutta mukaan mahtuu yhä. Konserttiin tulijat voivat osoittaa tukensa ostamalla tukilipun haluamastaan hintakategoriasta: 30 / 50 / 80 / 150 €.

Tukilippuja voi lunastaa Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälästä ja osoitteesta www.lippu.fi. Lippupiste lahjoittaa verkkokaupasta ostetuista lipuista perimänsä palvelupalkkiot tapahtuman tukemiseksi.