Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylä juhlii ja kiittää veteraaneja videotervehdyksellä

Jyväskylän kaupunki juhli keskiviikkona kansallista veteraanipäivää. Tämän vuoden alussa Jyväskylässä asui reilut 60 sotaveteraania. Heidän keski-ikänsä on 97 vuotta.

Koronan vuoksi juhlallisuudet toteutettiin videotervehdyksenä, jossa on kaupunginjohtaja Timo Koiviston kiitostervehdys, Jyväskylän Sinfonian musiikkiesityksiä ja puolustusvoimien everstiluutnantti Ville Hakalan puheenvuoro.

– Sotiemme veteraanit turvasivat vapautemme ja hyvien puitteiden uudelleenrakentamisen nuoremmille sukupolville. Kiitos myös veteraanijärjestöille erinomaisesta yhteistyöstä veteraanien palveluiden turvaamisessa, Koivisto sanoi kiitollisena.

Valtiokonttori on antanut tälle vuodelle kahden miljoonan euron määrärahan veteraanien hoitoon ja Koivisto lupaa, että "sen myös siihen käytämme täysimääräisesti".

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin laskivat myös Kirkkopuiston veteraanimuistomerkille seppeleen.

Tilaisuuteen ei kutsuttu yleisöä. Video on katsottavissa alta.