Jyväskylän kaupungin työntekijöiden lakko iskee moneen toimintoon – katso vaikutukset kouluihin, kirjastoihin, uimahalleihin ja muihin palveluihin

Vaikutuksia on myös terveys- ja sosiaalipalveluihin. Myös kirjasto ja museot ovat rajoitetusti auki.

Tiistaina 3.5. alkavaksi suunniteltu JUKOn, JHL:n ja Jytyn lakko vaikuttaa toteutuessaan Jyväskylän kaupungin palveluihin monin tavoin 3.–9.5. Vaikutukset tuntuvat erityisesti perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa.

Jos lakko toteutuu, Jyväskylän kaupungin perusopetuksen kouluissa ei järjestetä lakon aikana opetusta. Myös Jyväskylän kaupungin oma perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri on suljettuna. Avoinna ovat ulkopuolisten palveluntuottajien järjestämät Halssilan, Keltinmäen, Kypärämäen, Lohikosken, Jokelan, Keski-Palokan, Nenäinniemen, Tikan, Vaajakummun Nappiksen ja Jyskän Riemun Jälkkärit. Avoinna olevissa Jälkkäreissä tarjotaan välipalaa.

Jos lapsen Jälkkäri ei ole avoinna 3.–9.5., myönnetään maksuun hyvitys niille lapsille, jotka ovat toiminnassa mukana kuukauden jokaisena päivänä.

Kypärämäen ja Keltinmäen kouluilla koulun omille vaativaa erityistä tukea tarvitseville oppilaille järjestetään Vertti-toimintaa. Muilla kouluilla toimintaa ei voida järjestää. Kaupunki järjestää oppilaiden tuettua ohjausta ja hoitoa mahdollisen lakon aikana Siilinmajan Keltaiset -opetusryhmässä.

Avoinna olevien Vertti-ryhmien ja Siilinmajan Keltaiset -ryhmän koulukuljetuksen piiriin kuuluvien lasten kuljetukset hoituvat normaalisti. Lakon vaikutuksista on kerrottu huoltajille lähetetyissä viesteissä.

Kaupungin varhaiskasvatuspalveluista avoinna on lakon aikana vain muutama vuorohoitopäiväkoti. Tietyissä työtehtävissä työskentelevien huoltajien lapsille turvataan hoitopaikka myös lakkopäivien aikana. Poikkeusjärjestelyistä on kerrottu keskiviikkona julkistetussa tiedotteessa sekä huoltajille lähetetyissä viesteissä.

Esiopetusta ei voida järjestää mahdollisina lakkopäivinä. Ruokapalvelut toimivat avoinna olevissa päiväkodeissa normaalisti.

Lakkopäiviltä myönnetään maksuhyvitys niille perheille, jotka joutuvat järjestämään itse lapsen hoidon. Lakon peruuntuessa kaikki päiväkodit ovat avoinna normaalisti. Maksuhyvityksen saa myös siinä tapauksessa, että lakko peruuntuu ja lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta ennalta ilmoitetusti.

Kylän Kattaus toimittaa lakkopäivinä ruokaa avoinna oleviin päiväkoteihin, avoinna oleviin Vertti-ryhmiin, sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköihin ja sairaaloihin. Kotipalveluateriat toimitetaan normaalisti.

Lakon aikana ruokaa ei toimiteta suljettuna oleviin kouluihin ja päiväkoteihin, ikääntyneiden kuntouttavaan päivätoimintaan ja kehitysvammaisten päivä- ja työtoimintaan. Henkilöstöruokailua ei ole lakon aikana Kyllön ja Palokan terveysasemilla eikä Sairaala Novassa. Sairaala Novan äidinmaitokeskus toimii normaalisti.

Hannikaisenkadun sosiaaliaseman asiakasopastuksen palvelua supistetaan ja aukioloaikoja rajataan. Toimeentulotuen käsittelyajoissa ja maksatuksessa on odotettavissa viivettä ruuhkautumisen vuoksi.

Lastensuojelun asiakasopastukset Väinönkadulla ja Kolmikulmassa toimivat osin supistetusti ja palvelussa voi olla viivettä.

Vammaispalveluiden päivätoimintoja joudutaan supistamaan. Asiakkaisiin, perheisiin ja asumisyksiköihin ollaan yhteydessä mahdollisista muutoksista.

Kaupunginsairaalassa ja terveysasemilla on JHL:n lakon aikana suuria haasteita siivouksessa sekä kaupunginsairaalan ateriapalvelussa. Tämänhetkisen tiedon mukaan potilaiden ateriapalvelu saadaan järjestettyä.

Suun terveydenhuollossa kiireettömiä aikoja suuhygienistien vastaanotoille joudutaan siirtämään. Välinehuolto toimii rajoitetusti, joten kaikkia suunniteltuja toimenpiteitä ei vastaanottokäynneillä välttämättä pystytä tekemään.

Avoterveydenhuollon tähystystutkimukset joudutaan keskeyttämään lakon ajaksi välinehuollon toiminnan muutosten vuoksi. Materiaalipalvelujen toimitusajat saattavat poiketa totutuista. Teknisen palvelun henkilöstö keskittää toimintansa terveydenhuollon kannalta kriittiseksi luokiteltujen laitteiden ylläpitoon.

Ikääntyneiden kuntouttavan päivätoiminnan yksiköistä joudutaan sulkemaan Vaajakoski ja Korpilahti. OIVA-keskuksessa saattaa olla viivettä asiakkaiden asioiden käsittelyssä. Mahdollinen lakko vaikuttaa ikääntyneiden ympärivuorokautisten asumispalveluiden ruokahuoltoon ja mahdollisesti myös pyykkihuoltoon.

Koulupsykologi- ja kuraattoripalvelut ovat suljettuina, ja varatut vastaanottoajat siirretään ja asiakkaisiin otetaan yhteyttä. Palvelut ovat suljettuina, mutta välttämättömissä ja kiireellisissä palvelutarpeissa voi olla yhteydessä numeroon 050 563 2418.

Liikuntapaikkojen aukioloajoissa sekä ohjatun liikunnan palveluissa on lakon vuoksi muutoksia. Vaajakosken uimahalli Wellamossa on aukiolo- ja palvelurajoituksia. Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari on suljettu lakkopäivien ajan. Molemmat uimahallit ovat kiinni 7.–8.5.

Monitoimitalo on auki poikkeusaukioloajoin, ja asiointipiste on auki rajoitetusti. Kuokkalan Graniitti on kiinni. Ennalta sovittujen liikunta- ja urheilutapahtumien järjestäminen pyritään mahdollistamaan liikuntapaikoilla lakkopäivien aikana.

Ohjatun liikunnan toiminnassa on muutoksia, joista tarkemmat tiedot löytyvät nettisivulta, ja mahdollisista muutoksista pyritään lähettämään asiakkaille myös tekstiviesti etukäteen.

Pääkirjasto on auki tiistaina 3.5., torstaina 5.5. sekä maanantaina 9.5. kello 9–20, keskiviikkona 4.5. ja perjantaina 6.5. kello 9–15.30. Lauantaina ja sunnuntaina pääkirjasto on suljettu palautusluukkua lukuunottamatta. Kaikki muut kirjastot, myös omatoimiajat ja palautusluukut, ovat kiinni. Aukioloaikoihin voi yhä tulla muutoksia.

Aukioloaikana pääkirjaston palveluissa ja asiakaskäytössä olevissa tiloissa voi olla rajauksia. Pääkirjaston varatut tilat ovat käytössä silloinkin, kun kirjastopalvelut on suljettu. Vain osa kirjastoautoreiteistä voidaan ajaa.

Museoista Keski-Suomen museo, käsityöläismuseo ja museokauppa Sparvin ovat kiinni koko mahdollisen lakon ajan. Muiden museoiden aukioloajoissa on muutoksia normaaliin.

Kansalaisopiston kursseista ja lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen opetustunneista osa peruuntuu lakon vuoksi. Kursseille ilmoittautuneet ja taiteen perusopetuksessa olevien lasten vanhemmat saavat 2.5. tekstiviestin, jossa kerrotaan, peruuntuvatko kurssit tai opetustunnit. Käsityöneuvonta on suljettuna 3.5. ja 9.5.

Lähitalot Piippurannan Klubi Kankaalla ja Kortteli Klubi keskustassa ovat lakon aikana suljetut.

Nuorisotiloista auki mahdollisen lakon aikana olevat tilat varmistuvat myöhemmin. Nuorten kohtaamispaikka Bostari on kiinni. Lakon vaikutuksista työpajatoimintaan tiedotetaan suoraan pajojen nuorille.

Ohjaamon ja Nuorten talon toimintaan lakolla ei ole vaikutuksia. Etsivä nuorisotyö on normaalisti tavoitettavissa.

Jyväskylä-info palveluineen on suljettuna 3.–9.5.

Lisätietoa mahdollisen lakon vaikutuksista on Jyväskylän kaupungin internersivuilla www.jyvaskyla.fi

Liikuntapaikkojen normaalista poikkeavat aukioloajat ja muutokset ohjatun liikunnan palveluihin päivitetään osoitteeseen www.jyvaskyla.fi/liikunta/poikkeusaukioloajat.

Kirjastojen ajantasaiset aukioloajat ja kirjastoautojen ajoaikataulut osoitteesta www.keskikirjastot.fi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut