Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Pyöränhuoltotapahtumalla potkua aktiiviseen opiskelumatkaan

Jyväskylän katukuvassa näkyy selvästi, että opiskelijat kulkevat mielellään pyöräillen, kestävää kehitystä tukien. Pyöränhuolto saattaa kuitenkin olla haasteellista opiskelija-asunnoissa. Kaikkia huoltotarvikkeitakaan ei välttämättä löydy omasta takaa ja opiskelijalompakossa voi myös huolto tuntua kalliilta.

Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -hanke järjesti pyöränhuoltotapahtuman, jossa opiskelijat saivat käydä huoltamassa tai huollattamassa pyöräänsä. Vaihtoehtoina oli omatoiminen peseminen ja pienhuolto tai vaihtoehtoisesti opiskelijabudjettiin sopiva huolto Jyväskylän pyöräilyseuran JYPSin toteuttamana. Myös Sovatek tarjosi mahdollisuuden opiskelijahintaisiin kierrätyspolkupyöriin.

Opiskelijat olivat tyytyväisiä saamansa palveluun, neuvoihin ja siihen, miten alueen korkeakoulut Jyväskylän yliopisto, Jamk, Humak ja Ilmasotakoulu ja näiden opiskelijajärjestöt kannustavat kaikkia ekologiseen liikkumiseen.