Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Eihän tällaista ole koskaan ollut" – valtava savupilvi havahdutti kaupunkilaisia Jyväskylässä

Jyväskylän Voionmaankadulla asuva Topi katsoi aamupäivällä ikkunasta, että onpa paljon katupölyä.

– Mietin, että mitähän on oikein tapahtunut. Avasin ikkunan ja tajusin, että tulipalohan täällä on, Topi kertoo, eikä halua sanoa sukunimeään.

Topi oli menossa muualle, mutta pysähtyi Rautpohjankadulle katsomaan tapahtumia.

Musta, jättiläismäinen savupilvi kohosi korkealla Valmetin tehtaan yläpuolella. Se tuli konehallin yläpuolelta leveältä alueelta.

– Pakkohan siinä oli pysähtyä, kun eihän tällaista näe ikinä. Eihän tällaista ole koskaan ollut.

Topin seurassa ollut Aleksi asuu Kortepohjassa ja kertoo myös, ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa savupilveä.

Rautpohjan Konehallin päältä näkyi puoliltapäivin liskoja ja savusukeltajat kulkivat katolla. Monitoimitalon edessä oli pysäköintialueella paljon ihmisiä tarkkailemassa tilanteen etenemistä.

Siellä oli noin kello 12.30 vielä suuri, musta savupilvi, joka leijui kohti Voionmaankatua. Se kohosi sen verran ylös, ettei haitannut hengittämistä kadulla aivan tehtaan vieressä.

Sen sijaan lähempänä Voionmaankatua savu oli alempana ja haittasi hengitystä. Kadun yläpuoli oli harmaana ja savunhaju oli voimakas.

Keskisuomalaisen toimittaja Anne Repo oli myös paikalla haastattelemassa silminnäkijöitä. Rautpohjan keittiössä työskentelevä Tuija Vuoksenranta oli tapauksesta järkyttynyt.

– En tiedä yhtään, mitä kautta maanantaina töihin kuljetaan.