Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Teemu Torssonen hakee valtiolta kärsimyskorvauksia yli sadan tuhannen euron edestä

Jyväskylän entinen kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen hakee valtiolta korvausta ajalta, jonka hän oli tutkintavankeudessa epäiltynä perussuomalaisten Pekka Katajan murhan yrityksestä. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Torssonen oli vangittuna lähes kuuden kuukauden ajan. Hän on jättänyt Valtiokonttorille 107 800 euron suuruisen kärsimyskorvausvaatimuksen, eli hän pyytää 700 euroa yhtä vuorokautta kohden. Torssosta kohtaan ei nostettu syytettä.

Torssosen asianajaja Kaarle Gummerrus kertoo IS:lle, että Torssonen hakee myös ansionmenetyksiä, jotka eivät ole "merkittäviä". Gummerrus perustelee IL:lle tavanomaista korkeampaa korvausvaatimusta sillä, että Torssonen joutui epäilyn takia laajalti esiin tiedotusvälineissä ja ei vangitsemisen takia voinut tuoda omaa näkemystään esille. Lisäksi hänen työntekeminen ja poliittiseen toimintaan osallistuminen estyivät vangitsemisen aikana.

Torssonen on tällä hetkellä uuden tutkinnan alla Katajan murhan yritykseen liittyen. Ylen tietojen mukaan häntä epäillään nyt avunannosta tai yllytyksestä murhan yritykseen. Näin ollen Valtiokonttori ei todennäköisesti ratkaise Torssosen korvausvaatimusta ennen uuden tutkinnan valmistumista.

Gummerrus kertoo IS:lle Torssosen edelleen kiistävän osallisuutensa Katajan murhan yritykseen.