Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Naisten oma hyvinvointiryhmä harrastaa yhdessä

Monikulttuurikeskus Glorian SaSU-hanketyöntekijä Fazila vetää sunnuntai-iltapäivisin kongolaisten naisten liikuntaryhmää Kangasvuoren päiväkodin tiloissa. Ryhmä sai alkunsa naisten toiveesta saada kasaan vain naisille suunnattu hyvinvointiryhmä, joka harrastaa yhdessä liikuntaa kuten voimistelua.

Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran huhtikuussa Gloriassa, jolloin suunniteltiin kevään ohjelmaa ja keskusteltiin terveydestä sekä liikunnan merkityksestä hyvinvoinnille. Naiset saivat myös tietoa kohdunkaulan syövän seulontaohjelmasta. Kauniina keväisenä pääsiäispäivänä 17.4. naisporukka aloitti jumppatuokionsa venyttelyllä, ja sormet ylsivät kuin ylsivätkin varpaisiin. Sen jälkeen taivuteltiin ja hypittiin hiki pinnassa niin, että jäsenet notkistuivat ja nauru raikui. Jokainen näytti vuorollaan jumppaliikkeen, ja muut tekivät perässä. Lopuksi tanssittiin naisten valitseman musiikin tahtiin pitkin salia. Yhdessä jumppaaminen on paitsi terveellistä myös hauskaa.