Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Voiko uuden asunnon hinta nousta vielä sopimuksen teon jälkeenkin?

Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä puhuttiin torstaina rakennusalan pulmallisesta tilanteesta. Villinä laukkaava inflaatio on aiheuttanut hurjaa kustannusten nousua alan yrityksille, ja komponenttipulan takia kaikkia materiaaleja ei välttämättä ole ollut edes saatavilla. Ja kun materiaaleja on jälleen saanut, niin hinta on voinut pompsahtaa taivaisiin.

Yrityksillä on kova paine siirtää nousseita kustannuksia hintoihin. Asuntomarkkinoilla tilanteen tekee entistä kiharaisemmaksi se, että inflaatio syö kuluttajien ostovoimaa ja nousevat korot lisäävät lainanhoitomenoja. Näin entistä hinnakkaampien uusien asuntojen saaminen kaupaksi on kaikkea muuta kuin itsestään selvää.

Sulavatko rakennusfirmojen katteet tällä hetkellä käsiin? Onko uudisrakentaminen uhattuna? Voiko kuluttajalle käydä oheiset ja uuden asunnon hinta nousta, vaikka sopimus onkin jo tehyt? Laptin Keski-Suomen aluejohtaja Samuli Heino ja YIT:n yksikönjohtaja Marjaana Nissilä-Ryytty kertoivat näkemyksiään aiheesta Henri Bergin haastattelussa.