Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Osakemarkkinoiden fear & greed -indeksi helottaa punaisena – myös asuntosijoittajat ovat tällä hetkellä varovaisia liikkeissään

Korkojen nousu ja inflaatio ovat edelleen otsikoissa talousuutisissa. Radio Keskisuomalaisen toukokuun Sijoitusradiossa kuultiin OP Keski-Suomen senior varainhoitaja Tuomas Paanaselta, minkälainen ennuste markkinoilla on 12 kuukauden euriborin kehittymiselle seuraavan vuoden aikana. Paanasen kanssa keskusteltiin myös osakemarkkinoiden pelko/ahneus-mittarista, joka hehkuu edelleen tulenpunaisena. Mitä se tarkoittaa? Entä onko jo aika alkaa painaa osta-nappulaa tosissaan, sillä osakkeiden hinnat ovat tulleet tänä vuonna roimasti alaspäin? Kuulijoiden pyynnöstä Paananen avasi myös sijoittamisen terminologiaa, jossa vilisee lukuisia eläinhahmoja, kuten karhuja, härkiä, joutsenia ja yksisarvisia.

Toinen teema tämänkertaisessa Sijoitusradiossa on asuntomarkkinan tilanne. OP Keski-Suomen myyntipäällikkö Jaakko Kerminen avasi tilastoja asuntokauppavuodesta 2022 Keski-Suomessa. Millaisia kauppamäärät ja myyntiajat ovat olleet? Miten Ukrainan tilanne on vaikuttanut asuntomarkkinaan? Miksi asuntosijoittajat ovat tällä hetkellä ainakin hiukan varpaillaan? Onko nyt huono hetki ostaa asunto, kun korot ja rakentamisen kustannukset nousevat kovaa vauhtia?

Sijoitusradio kuullaan radiossa kerran kuukaudessa perjantaina kello 12.30 ja uusinta lauantaina kello 15.00. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.