Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Miksi opiskelisin vain yhdet paperit, kun on mahdollista saada kahdet?" – Nico Vrielink opiskeli kolmessa vuodessa kaksi tutkintoa

Nico Vrielink opiskeli kolmessa vuodessa kaksi tutkintoa ja pelasi vielä sivussa vesipalloa.

Peruskoulun jälkeen Nico Vrielink oli valinnan edessä. Ammattikoulun käytännönläheisyys kiinnosti, mutta tiettyyn ammattiin opiskelu tuntui liian rajoittavalta. Toisaalta pelkkä oppikirjoihin syventyminen lukiossa ei houkutellut.

Loppujen lopuksi hän keksi ratkaisun: kaksoistutkinto, jossa liiketoiminnan opinnot yhdistyvät ylioppilastutkintoon. Vrielink ei ole katunut päätöstään, sillä ratkaisu tarjosi hyvän pohjan niin akateemisiin jatko-opintoihin kuin työelämään.

– Miksi opiskelisin vain yhdet paperit, kun on mahdollista saada kahdet?

Vaikka kahden tutkinnon yhtäaikainen suorittaminen saattaa kuulostaa monen mielestä raskaalta, Vrielinkin mukaan työmäärä ei ole kohtuuton. Hänen mielestään koulumenestys riippuu siitä, kuinka paljon aikaa on valmis käyttämään opiskeluun.

– Kaksoistutkinnosta selviää hyvin, kun asennoituu oikein ja on valmis tekemään töitä.

Merkonomiksi Jyväskylän Gradiasta valmistuvaa Vrielinkia kiehtoivat alan tarjoamat laajat mahdollisuudet. Opinnoissaan hän suuntautui taloushallintoon, jonka opinnot ovat tuntuneet hyödyllisiltä ja varsin monipuolisilta. Hän uskoo, että myös lukion yleissivistävät opinnot tulevat olemaan arvokaita työelämässä.

Vrielink suunnittelee jatkavansa opiskelua ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä tähtäimessä ovat tradenomiopinnot Jyväskylässä. Yliopistoon Vrielink ei edes aio hakea, sillä hän on nauttinut ammatillisen tutkinnon käytännönläheisyydestä.

– Esityksiä, esseitä ja tehtäviä tärkeämpää on se, mitä osaa työelämässä, Vrielink toteaa.

Hakukohteeksi perinteisen tradenomilinjan rinnalle valikoitui myös Tiimiakatemia, joka on yrittäjäpohjainen opintopolku. Yrittäjyyden mahdollisuudet kiinnostavat Vrielinkia. Hän kertoo kuitenkin arvostavansa tietynlaista varmuutta, jota yrittäjyydessä ei ole.

Vrielink pelaa vesipalloa Jyväskylän Saukoissa. Lajin parissa on vierähtänyt jo kuusi vuotta, ja Vrielink on valittu myös maajoukkueeseen. Arki pyörii pitkälti opintojen ja urheilun ympärillä.

– Aamulla kouluun ja koulupäivän jälkeen kotiin pariksi tunniksi, sitten illaksi hallille. Heti kun tulen kotiin syömään ja nukkumaan. Joskus vielä vähän yritän päntätä ja lukea, Vrielink kertoo.

Kaksoistutkinnon ja urheilun yhdistäminen on ollut välillä raskasta. Harjoituksia on viidesti viikossa, mutta kaikkiin Vrielink ei kerta kaikkiaan pysty osallistumaan. Altaassa hän pääsee kuitenkin haastamaan itseään fyysisesti, mikä tuo tasapainoa opiskeluntäyteiseen arkeen.

– Liika pänttääminenkään ei ole hyväksi, Vrielink toteaa.