Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsalainen Konsta Flink sai uutta näkökulmaa opiskelijavaihdosta – "Opin paljon uutta itsestäni"

Joutsalainen Konsta Flink, 19, valmistui Gradiasta maarakennuskoneenkuljettajaksi.

– Kolmen vuoden opinnot sisälsivät maanrakentamiseen liittyvää teoriaa, piirrustusten tulkintaa ja koneen kuljetusta; Flink kertoo.

Noin kolmasosa opinnoista on ollut työharjoittelua, ja jokaiseen opintovuoteen on mahtanut työssäoppimisjakso. Lisäksi Flink on työskennelyt opintojensa ohella vakituisesti jo vuoden ajan. Koulun ja töiden yhdistäminen on sujunut hänen mielestään todella hyvin.

– Tärkeää on kuitenkin muistaa pitää opinnot etusijalla, ei siitä muuten mitään tulisi, Flink toteaa.

Tärkeää on kuitenkin muistaa pitää opinnot etusijalla.

Konsta Flink

Keväällä Flink oli vaihdossa Baijerissa, Etelä-Saksassa. Viiden viikon vaihtojakso tuttavaperheen luona oli opettavainen, ja Flink kannustaakin jokaista mahdollisuuden saavaa lähtemään opiskelijavaihtoon. Flink kertoo että vaihdon aikana töitä oli paljon, ja hän pääsi myös kokeilemaa erilaisia työnkuvia. Onneksi aikaa jäi myös vapaa-ajalle.

– Vaihtokokemus oli silmiä avaava. Opin todella paljon uutta itsestäni, Flink kertoo.

Toukokuussa opinnot huipentuivat Taitaja-kilpailussa.Taitaja 2022 järjestettiin Porissa 16–19.5. Flink pääsi osallistumaan infrarakentamisen finaaliin kategoriassa, jossa maarakennuskoneenkuljettajat kilpailevat. Kilpailussa oli suuri määrä opiskelijoita eri aloilta, ja Flink kertoo tapahtuman olleen hieno kokemus.

– Tekemistä meillä riitti yli kahden päivän ajan, ja viimeisenä kolmantena päivänä järjestettiin kaikille yhteinen palkintojenjakotilaisuus, Flink sanoo.

Vaikka Flink ei ylettänyt kilpailussa mitalisijoille, reissu oli hänen mielestään hyvin mielenkiintoinen. Myös neljäs sija on juhlimisen arvoinen suoritus.

Opintojen tultua päätökseen Flinkin suunnitelmissa on jatkaa töiden tekemistä. Flink kertoo, että hänen perheellään on pientila, ja vapaa-aika kuluu usein isää auttaessa. Ensi tammikuussa Flink suuntaa armeijaan.

– Armeijan jälkeen on suunnitteilla, että lähden opiskelemaan ammattikorkeakouluun rakennusmestariksi.