Tanssilavoilla odotetaan vilkasta kesää – Pihtiputaan Niemenharjulla esiintyy metallibändi Uriah Heep

Tanssilavoilla odotetaan vilkasta kesää parin koronan hiljentämän kauden jälkeen. Pihtiputaan Niemenharjun remontoidulla rantalavalla tansseja on sunnuntaisin ja juhannuksen jälkeen myös keskiviikkoiltaisin sekä lisäpäivinä juhannuksena ja Keihäskarnevaalien aikaan.

Yllättävintä on, että keikalle Niemenharjulle saapuu myös metallibändi Uriah Heep heinäkuun alussa. Uriah Heep esiintyy myös muualla Suomessa kesän aikana.

Legendaarisen lavan osti talvella urheiluseura Pihtiputaan Tuiskulta turkulainen ohjelmatoimisto Gramofoni Oy.

Toimitusjohtaja Toni Nuotio ja hallituksen puheenjohtaja Arto Nuotio uskovat, että tanssilavoille on tulossa hyvä kesä. Heidän mukaansa ihmisillä on edelleen halu tulla lavoille tanssimaan.

– Meillä on 19 lavaa vuokralla. Niemenharju on ainoa oma. Minulla on täältä hienot muistot jo pitkältä ajalta, Arto Nuotio kertoo.

Hän on keikkaillut aiemmin muun muassa Finlandersin solistina. Nuotio tuntee Suomen tanssilavakulttuurin vuosikymmenten ajalta.

Keski-Suomessa Gramofonilla on myös Hangan lava Hankasalmella, Savion lava Laukaassa ja Haapamäen Höyrypaviljonki. Niemenharjulla Gramofoni teki jo aiemmin yhteistyötä, kun tansseja oli järjestämässä Seppo Kahilainen.

Kahilaisen kuolema viime syksynä asetti lavan tulevaisuuden uuteen mietintään. Kahilaisen kanssa lavaisäntänä toimi toinen paikkakuntalainen, Jouni Arvola. Hän vastaa tänä kesänä käytännön tehtävistä lavalla.

Toni Nuotio ja Arto Nuotio kertovat, että monella kesälavalla on ongelmana lavaisännän ja henkilökunnan saatavuus. Niemenharjulla henkilökuntaa tarvitaan alakerran alkoholibaariin, yläkerran kahvioon, lipunmyyntiin, makkaranmyyntiin ja järjestysmiehiksi.

Niemenharjun alakerta on ollut monta vuotta käytöstä poissa, mutta nyt sekin on remontoitu. Lavan koko remontin kustannusarvio oli 40 000 euroa, mutta se on ylittynyt.

Lavalla on tehty kattotöitä ja uusittu muun muassa esiintymislava, keittiö ja sähköt. Nuotiot vuokraavat paikkaa myös juhlia varten.

Kesän esiintyjälistalla on muun muassa Finlanders, Leif Lindeman, Eija Kantola ja tämän kesän tangokuninkaalliset. Helmat heilahtelevat maisemalavalla tanssin tahtiin elokuun loppuun asti.

Tämä juttu on julkaistu Keskisuomalaisen Lomalla-lehdessä. Pääset näköislehteen tästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut