Jyväskylän Lounaispuistossa ja Mäki-Matin perhepuistossa on kesäohjelmaa myös ilmaiseksi

Jyväskylän suvi tarjoaa runsaasti ilmaisohjelmaa kaiken ikäisten kulttuurinnälkään. Ilmaisohjelman tapahtumapaikkoina ovat uudistettu Lounaispuisto ja Mäki-Matin idyllinen perhepuisto.

– Lounaispuistossa on tänä kesänä jo aikaisemmilta kesiltä tuttua ohjelmaa, kuten suositut Lounalaulut-yhteislaulutapahtumat ja Leffapiknik. Niiden lisäksi tarjolla on uutuuksia, kuten Juhannustanssit ja koko perheen Suomipop-etkot, kertoo Lounaispuiston kesän tuottaja Satu Warén.

Lounalaulut startataan 8. kesäkuuta Arja Korisevan ja pianisti Minna Lintukankaan voimin. Warén lupaa, että yhteislaulutilaisuudessa saatetaan kuulla myös artistin omaa tuotantoa.

Heinäkuussa yhteislauluja jatketaan Aki Hietalan ja muun muassa Bumtsibumista tutun Jari Puhakan kanssa.

Heinäkuun lopussa toteutetaan viimevuotiseen tapaan DJ-piknik. Luvassa on kesäinen ilta paikallisen DJ R2ISDJ2:n johdolla sekä pihapelejä ja rentoa tunnelmaa.

Elokuussa Lounaispuiston valtaavat Koko perheen puistotanssit, jotka järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin keskuksen kanssa. Leffapiknikin elokuvana on taianomainen Céline Sciamman Maja lapsuuden reunalla.

Mäki-Matin perhepuiston kesän maksuttomat tapahtumat käynnistyvät Iloa ilmassa -lastentapahtumalla kesäkuussa. Koko perheen yhteisessä karnevaalissa on tarjolla muun muassa Eurooppa Neljän Pikkupöllö Pööpöti ja karannut ajatus -näytelmä, lastenmusiikkiyhtye Orffitin konsertti ja erilaisia puuhapisteitä.

– Perhepuistossa vietetään myös perinteiseen tapaan Jyväskylän Kesän Lasten Kesää. Ohjelmassa on muun muassa Oikokadun maalaamista ja pajapäiviä, kertoo apulaisjohtaja Anna Nurmesniemi Mäki-Matin perhepuistosta.

Kesä- ja heinäkuussa perhepuisto antaa tilaa aina perjantaisin Vilttikirppiksille, joille saa tulla myymään omia vaatteita ja tavaroita. Kaikille avoimia ovat myös perhepuiston henkilökunnan järjestämät toimintatuokiot, jolloin esimerkiksi temppuillaan liikuntaradoilla tai maalaillaan.

– Juhannukseen asti maanantaisin on tarjolla avoimia perheliikuntavuoroja muun muassa Harjun kentällä, Nurmesniemi sanoo.

Tämä juttu on julkaistu Keskisuomalaisen Lomalla-lehdessä. Pääset näköislehteen tästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut