Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllätyskäänne: Äänekosken kaupunginhallitus kuoppasi Liimattalan tuulivoimakaavan - Liimattalaan ei tule tuulivoimapuistoa

Äänekosken kaupunginhallitus on lopettanut Liimattalan tuulivoimapuiston osayleiskaavan valmistelun. Kaupunginhallitus ei vie asiaa erikseen Äänekosken kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi, vaan kaavan käsittely päättyy kaupunginhallituksen tekemällä päätöksellä lopullisesti.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen esitti kaupunginhallitukselle maanantaisessa kokouksessa, että hallitus olisi esittänyt valtuustolle Liimattalan tuulivoimapuiston osayleiskaavan hyväksymistä.

Kokouksessa kaupunginhallituksen jäsen Harri Piilonen (kesk.) ehdotti Riikka Hapon (malt.) ja Joni Kotilaisen (ps.) ynnä muiden kannattamana, että kaavavalmistelut lopetetaan ja asia päätetään loppuun käsitellyksi.

Asiasta jouduttiin äänestämään. Äänestyksessä kaupunginjohtaja esitys hävisi äänin 6-3.

Kaavan viemistä valtuustolle ja sen hyväksymistä kannattivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen (sd.), Tommi Lunttilan (kok.) varajäsenenä kokouksessa ollut Jorma Kiviranta (kok.) ja Matti Virtanen (vas.).

Kaavoituksen lopettamisen puolesta äänestivät Riikka Happo (malt.), Joni Kotilainen (ps.), Tiina Liimatainen (sd.), Henna Penttinen (kesk.), Harri Piilonen (kesk.) ja Marke Tuominen (ps.).

Kari Kiiskinen, Jorma Kiviranta, Matti Tuononen ja Matti Virtanen jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

Tuulivoimapuiston rakentamista Liimattalaan on suunnitellut saksalainen tuulivoimayhtiö Energiequelle, joka pyysi tuulivoimapuiston osayleiskaavoitusta Äänekosken kaupungilta.