Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tukkoista 13-tietä aiotaan parantaa Äänekosken päästä – yksi tai kaksi ohituskaistaakin tavoitteena

Liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta aiotaan parantaa valtatie 13:n alkupäästä, Honkolan ja Linnantien itäisen liittymän noin 19 kilometrin väliseltä matkalta.

13-tien ongelmana on tien kaarteisuus ja mäkisyys sekä runsas liittymien määrä, joka vähentää ohitusmahdollisuuksia.

Keski-Suomen ELY-keskus on aloittanut toimenpideselvityksen tekemisen kyseiselle tieosuudelle.

Tavoitteena on jatkossa tien liittymien vähentäminen ja kanavointi, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden sekä rautatien tasoristeysten turvallisuuden parantaminen.

Suunnittelualueelle pyritään lisäksi löytämään 1-2 ohituskaistaparia, joilla liikenne sujuvoituisi ja matka-aika lyhenisi sekä se olisi paremmin ennakoitavissa.

Tavoitenopeutena suunnittelualueella olisi 80 kilometrin tuntinopeus ja ohituskaistaosuuksilla voisi ajaa satasta. Hankkeen ohituskaistat voisivat sijaita kohdakkain tai peräkkäin. Ajosuunnat on puolestaan tarkoitus erotella keskikaiteella.

Hankkeesta tiedottaneen Keski-Suomen ELY-keskuksen mukaan ohituskaistaosuuksille pyritään löytämään rinnakkaistiemahdollisuus, jotta valtatielle olisi häiriötön varareittijärjestelmän ja hidas liikenne pystyttäisiin erottamaan valtatieltä.

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää tien suunnitteluun liittyen kaikille avoimen yleisötilaisuuden ensi viikon keskiviikkona 15. kesäkuuta kello 17-18 Hietaman koululla.

Tilaisuudessa esitellään alustavia toimenpide-ehdotuksia ja yleisöllä on mahdollisuus ottaa kantaa esitettäviin ratkaisuihin.

Tien tavoitetilaa ja vaiheittaista suunnitelman toteuttamista aiotaan hahmotella aina vuoteen 2050 asti.