Metsä Boardin hyönteishotelliksi muuttuvasta golfpallopaketista vuoden Uusi puu -voittaja

Metsäyhtiö Metsä Boardin uusi golfpalloille tarkoitettu paketti on voittanut vuoden Uusi puu -palkinnon yleisöäänestyksen. Paketin juju piilee sen jatkokäytössä: se muuttuu tyhjennyttyään hyönteishotelliksi. Yhtiön mukaan pakkaus parantaa pahvin kiertotaloutta entisestään, sillä suoraan kierrätykseen päätymisen sijaan sillä on välillä vielä toinenkin tehtävä.

Projektin laittoi käyntiin suomalainen Golf Coat Oy. Sen aloitteesta pakettia suunnittelivat pakkausdesignyhtiö Futurepack, kartonkipakkauksia valmistava Pyroll sekä Metsä Boardin omat suunnittelijat.

– Tavoitteena oli luoda helppo, fiksu ja kustannustehokas rakenne, joka olisi helppo koota ja täyttää esimerkiksi lehdillä, purulla tai kuivalla ruoholla. Pakkaus auttaa pörriäisiä hoitamaan tärkeää pölytystehtäväänsä, Golf Coatin toimitusjohtaja Aki Kuivaniemi kertoo.

Metsä Boardin mukaan pakkaus on osoitus siitä, että luonnon monimuotoisuutta voidaan tukea myös kaupungissa.

– Hyönteisten pölytystä voi edesauttaa kiinnittämällä hyönteishotellin esimerkiksi omalle parvekkeelle tai pihan suojaiseen ja aurinkoiseen paikkaan, yhtiön tiedotteessa sanotaan.

Pakkausta myydään tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Koreassa ja Japanissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut