Oletko nähnyt tätä miestä Keski-Suomessa? – Ilmoita heti hätänumeroon

Sisä-Suomen poliisi etsii myymälävarkauksista epäiltyä miestä.

Poliisi julkaisi miehen kuvan maanantaina iltapäivällä. Kuva julkaistiin uusien rikosten estämiseksi. Miehestä tehtyjä havaintoja pyydetään hätänumeroon 112.

Poliisi epäilee miehen varastaneen tavaraa kymmenistä kaupoista ympäri Suomea. Epäilty pääsi poliisilta karkuun 6. kesäkuuta Virroilla.

– Takavarikoimme Virroilla miehen vuokra-autosta varastettua tavaraa noin 8 000 euron arvosta. Löysimme autosta muun muassa kalanmaksaöljykapseleita, partakoneenteriä sekä sähköhammasharjan vaihtopäitä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Aaltio kertoo.

Aaltion mukaan mies on todennäköisesti edelleen Suomessa ja täällä niin kauan ”kuin jää kiinni jostakin”.

– Käyttämämme autotalli on täynnä epäillyltä takavarikoitua tavaraa.

Poliisi tietää miehen oikean henkilöllisyyden. Suomeen hän on tullut väärillä henkilöllisyyspapereilla. Aaltion mukaan epäilty on Suomessa ”töissä” ja kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta.

– Alle 30-vuotias epäilty on valkovenäläinen. Häntä epäillään vastaavista varkauksista aiemmiltakin vuosilta.

Aaltion mukaan miehen epäillään tehtailleen rötöksiä noin puolen Suomen alueella.

– Karkeasti sanoen tehtäväkenttänä on ollut Seinäjoen alapuolinen Suomi kokonaisuudessaan.

Poliisi saa esitutkintalain mukaan antaa henkilön nimen tai kuvan julkisuuteen, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi, rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi, uuden rikoksen estämiseksi tai rikoksesta aiheutuvan vahingon estämiseksi.

– Kuvan julkaiseminen on meiltä poikkeuksellinen teko, kun katsoo yksittäistä rikosnimikettä. Toisaalta hänet olisi vihdoin saatava kiinni, kun huomioidaan epäiltyjen rikosten laajuus ja se, että hän on karkotuspäätöksen saaneena luvatta maassa, Aaltio sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut