Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu: Sirpakkalaisten perinteinen raparperiretki

Tunnethan tuon isolehtisen ja vaatimattoman näköisen kasvin? Se on raparperi, oksaalihappoa sisältävä kirpeän makuinen vihannes, joka on yleensä puutarhan täytekasvi. Vaan eipä ole Korpilahden Varrasperällä.

Kesäkuun alussa suuntasi joukko sirpakkalaisia perinteiselle raparperiretkelle hankevastaava Sirpa Niemisen tädin Annelin raparperipelloille. Kosteissa olosuhteissa, runsaan ”sadonkorjuun” jälkeen Annelin tuvan lämmin tunnelma kutsui viihtymään ja nauttimaan Sirpan mukana tuomista retkieväistä. Kahvin ja suolaisen lisäksi niihin sisältyi – kuinkas muutenkaan – raparperipiirakkaa ja -mehua.

Onnistuneesta retkipäivästä jäi hyvä mieli.

STEA -rahoitteinen Sirpakka -toiminta tarjoaa Jyvässeudun työttömille retkiä, teemapäiviä sekä yksilö- ja ryhmätapaamisia, toiminta on työttömille ilmaista. Sirpakka on osa Jyvässeudun työllistämisyhdistystä, tutustu toimintaa osoitteessa https://jstry.yhdistysavain.fi/sirpakka