Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Mihin uskaltaa tai kannattaa sijoittaa juuri nyt? – "Korkojen nousu on tuonut 'tiskin alta' esiin varteenotettavan tuotteen varovaiselle sijoittajalle"

Inflaatio, korkojen nousu ja yleinen epävarmuus ohjaavat tällä hetkellä talousmarkkinoiden käänteitä. Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradiossa vierailleen OP Keski-Suomen sijoitusjohtajan Matti Halttusen mukaan epävarman markkinatilanteen takia ei kuitenkaan kannata lopettaa sijoittamista.

– Jos on epävarma tilanne markkinoilla, yleensä aina kannattaa lähteä mukaan. Riippuu tietysti yksilön sijoitusajasta. Perussapluuna on se, että inflaatio rauhoittuu lähivuosina, korkojen rajutkaan nousut eivät tule yllätyksenä ja markkinoille on jo hinnoiteltu tosi paljon myrkkyä.

Vähäistä riskiä ja varovaisuutta suosivalle sijoittajalle on Halttusen mukaan pitkästä aikaa tarjolla potentiaalisia vaihtoehtoja. Korkojen nousun myötä perinteiset korkorahastot ovat tulleet takaisin tuotevalikoimaan.

– 4–5 prosenttia alkaa saamaan tuottoa nykyoletuksilla, kun aikaisemmin näissä oli nollatuotto-odotus tästä hetkestä ikuisuuteen.

Minkälaisia vaihtoehtoja korkorahastoissa on ja kuinka niihin sijoitetaan? Tämän kuulet alapuolelta.

Halttunen ja Henri Berg pohtivat jakson alussa myös sitä, onko euro repeämässä liitoksistaan Italian maksuongelmien takia.

Euroopan keskuspankki (EKP) on puun ja kuoren välissä, kun se yrittää samanaikaisesti nostaa korkoja, pienentää tasettaan ja huolehtia siitä, etteivät huonosti taloutensa hoitaneet euromaat ajaudu konkurssiin korkojen noustessa. Mukavia vaihtoehtoja EKP:llä ei käytännössä ole.

Sijoitusradio kuullaan radiossa kerran kuukaudessa perjantaina kello 12.30 ja uusinta lauantaina kello 15.00. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.