Podcast | Homekoirien käyttö asuntokaupan yhteydessä ei ongelmatonta – miten koirien käyttöön suhtautuvat rakennustekninen asiantuntija ja kiinteistönvälittäjä?

Asuntokauppa häämöttää edessäpäin. Kannattaako asunnossa käyttää varmuuden vuoksi homekoiraa? Minkälaisia hyviä ja huonoja puolia homekoiran käyttöön voi liittyä?

Aiheesta keskusteltiin torstaina Radio Keskisuomalaisessa asuntokaupan kuntotarkastuksia tekevän Raksystemsin rakennusteknisen asiantuntijan Johanna Honkalan sekä Kiinteistönvälitys Enbergin toimitusjohtajan Erika Enbergin kanssa.

– Jos homekoiran käyttö nähdään tarpeellisena, pitäisi aina selvittää, kuka tekee mahdolliset jatkotutkimukset, mikäli homekoira tekee merkkauksia. Turhiakin avauksia tehdään, sillä välttämättä asunnosta ei koiran merkkauksista löydy kuin esimerkiksi lämpövuotoa, Honkala kertoo.

– Koirien käyttö on melko harvinaista. Ehkä kerran vuodessa asiakas ilmoittaa, että haluaisi käyttää koiraa. Aika usein myyjä kuitenkin hylkää ajatuksen. Koirahan voi merkata myös väärin, toteaa puolestaan Enberg.

Kuuntele keskustelu kokonaisuudessaan alapuolelta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut