Pihtiputaalainen Evartti on kaksinkertainen ravikuningas, mutta nyt myös Pohjoismaiden kingi: "Absoluuttisesti kovin kylmäverilähtö ikinä"

Pihtiputaalaistaustainen kaksinkertainen ravikuningas Evartti kruunattiin myös Pohjoismaiden parhaaksi. Suomen, Ruotsin ja Norjan parhaat kylmäveriset kamppailivat lauantaina Nordic King -tittelin voitosta Härmän PowerParkissa.

Santtu Raitalan ohjastama Evartti ravasi Härmässä huikean loppukirin. Vaiherikasta lähtöä hallitsi maalisuoran alkuun asti kaksinkertainen Nordic King -sankari Odd Herackles. Kuitenkin maalisuoralla ulkoradoilta kovimpaan kiriin ylsi Evartti. Voitto tuli lopulta selvällä marginaalilla ja kilpailun historian toiseksi kovimmalla ajalla 19,4.

– Ihan järkyttävän hienot tunnelmat. Evartti on edelleenkin meille kaikille, niin hullun tärkeä hevonen ja se, että Evartti pystyy voittamaan tämmösen lähdön, mikä on ehkä absoluuttisesti kovin kylmäverilähtö ikinä. Tässä lähdössä oli niin monta äärettömän kovaa monesta maasta. Oikeastaan koko Pohjoismaiden parhaat hevoset, ja kyllä se nostaa tämän voiton arvoa ihan äärettömästä, kommentoi Santtu Raitala voittajahaastattelussa.

Mukana olivat Suomen, Ruotsin ja Norjan kovimmat kylmäveriset tuoreesta Elitkamppen voittajasta Odd Heraklesista supertähti Parvelan Retuun.

Santtu Raitala on Evartin vakio-ohjastaja. 11-vuotiaan orin valmentaja on pihtiputaalainen Antti Ojanperä, hoitaja Jutta Ihalainen ja omistaja Talli Pajatso. Evartin on kasvattanut Olli Sippola.

Nordic Kingissä toiseksi sijoittui norjalainen superori Odd Herakles ja kolmenneksi suurmestari Välkyin Tuisku. Parhaana ruotsalaisena maaliin tuli Månlykke A.M., joka sijoittui neljänneksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut