Pelastuslaitoksen yö edellistä rauhallisempi – mopon ulosajo, traktorin moottoripalo sekä "nakit ja muusi-tehtävä"

Pelastuslaitoksella oli Keski-Suomessa jonkin verran tehtävää lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Hälytyksiä oli kuitenkin vähemmän kuin edellisenä yönä.

Laukaassa Seppäläntien ja Pekkalantien risteyksessä tapahtui puolen yön jälkeen mopon ulosajo. Päivystävä palomestari Kimmo Voutilainen kertoo, että mopon kyydissä on ollut kaksi ihmistä.

– Pelastuslaitoksella ei ollut paikalla tehtävää. Tiettävästi ainakaan pahempaa heille ei ole käynyt, Voutilainen toteaa.

Viiden jälkeen aamulla pelastuslaitos sai Jyväskylän Suvantotieltä hälytyksen pienestä rakennuspalosta. Voutilaisen mukaan tapaus osoittautui "perinteiseksi viikonlopputehtäväksi".

– Tämä on meidän slangilla "nakit ja muusi"-tehtävä. Eli väsynyt ruoanlaittaja. Asunto savutuuletettiin ja asukas ohjeistettu jatkon varalta. Ennemmin kannattaisi hankkia yön aikana eväät ravitsemusliikkeestä kuin alkaa itse kokkaamaan.

Sumiaistentiellä Äänekoskella traktorin moottoritilassa syttyi aamulla kahdeksan aikaan tulipalo. Kuljettaja poistui hytistä hyvissä ajoin, ja paikalle ehtinyt pelastuslaitoksen Suolahden yksikkö sammutti palon nopeasti.

– Ajokuntoisena traktori ei säilynyt, mutta palo rajoittui moottoritilaan. Traktori on tiellä vielä noin kymmeneen tai yhteentoista asti. Paikalla on liikenteenohjaajia, mutta jonoa tuskin tulee, Voutilainen toteaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut