Ukrainan uusi taktiikka puree – Venäjän ammusvarastot räjähtelevät kaukana eturintaman takana

Ukrainan puolustusministeriö uskoo viime viikkoina aktiiviseen käyttöön ottamansa strategian kuluttavan Venäjän armeijan hyökkäysvoimaa.

Ukraina on alkanut tulittaa ohjuksilla Venäjän ammusvarastoja. Ukrainan sotilastiedustelu paikantaa kaukana eturintaman takana olevat vihollisen ammusvarastot, joita tuhotaan Totška-U -ohjuksilla ja muilla käytössä olevilla lyhyen kantaman ohjuksilla tai ilma-aluksista.

Venäjä on edennyt Luhanskin ja Donetskin alueilla ennen muuta siksi, että sen miesvahvuudeltaan Ukrainaa selvästi suuremmat joukot etenevät tykistön tuella. Venäläistykistölle on saatu ammuksia siirtämällä ammusvarastoja eteenpäin hyökkäyksen selustassa etujoukkojen edetessä.

Ukrainan taktiikan ongelma on, että sen joukot ovat koko neljä kuukautta kestäneen sodan ajan joutuneet käyttämään ohjuksiaan säästeliäästi. Maan aseteollisuus on vuodesta 2014 saakka kärsinyt siitä, että Venäjä on onnistunut sabotoimaan monien asejärjestelmien vaatimien komponenttien toimittamisen Ukrainaan.

Ukraina toivoo saavansa nopeasti lisää Lockheed Martinin valmistamia Himars-järjestelmiä (High Mobility Artillery Rocket System), joita Yhdysvallat on Ukrainaan jo toimittanut ja lisää saapunee pian.

Tuhottujen ammusvarastojen tarkkaa määrää ei ole kerrottu. Ukraina ei yleensä myöskään täsmälleen yritä arvioida, mitä tuhoutuneissa ammusvarastoissa on säilytetty.

Sosiaalisessa mediassa julkaistuista videoista voi kuitenkin päätellä, että ainakin osa Ukrainan iskuista on ollut rankkoja täysosumia. Varastoidut ammukset räjähtelevät ja polttoainesäiliöt palavat kaukaa kuvatuilla videoilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut