Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi ihminen lähtee pakolaiseksi? – Katso tästä tallenne Jyväskylän Kesän paneelikeskustelusta

Ihmisiä pakottavat joka hetki liikkeelle erilaiset kriisit, kuten sodat, ilmastonmuutos ja luontokato. Osa kriiseistä on luonteiltaan nopeita, osa taas hitaita. Myös niiden aikaansaamat muuttoliikkeet ovat erilaisia.

Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa tänään sunnuntaina järjestettävässä Kriisit, muuttoliikkeet ja rajat -paneelissa syvennytään monimutkaisiin syihin muuttoliikkeiden takana ja kysytään, mikä saa ihmisen tekemään päätöksen kotinsa jättämisestä ja muuttomatkalle lähtemisestä.

Lisäksi panelistit käsittelevät valta-asetelmia ja rajojen politiikkaa, jotka liittyvät muuttoliikkeiden hallintaan. Keskustelussa kuullaan myös kokemuksia pakomatkoista ja rajojen ylittämisestä Eurooppaan.

Keskusteluun osallistuvat pitkän linjan maahanmuuttajatyöntekijä Tomi Martikainen, Jyväskylän yliopiston soveltavan kielitieteen professori Sari Pöyhönen, uskontotieteen dosentti ja Siirtolaisuusinstituutin vastaava tutkija Marja Tiilikainen, maahanmuuttojohtaja Sanna Sutter sekä itse sodan vuoksi kotinsa jättänyt Paremmin Yhdessä ry:n toiminnanjohtaja Emmanuel Sibomana.

Puheenjohtajana toimii yliopistotutkija Päivi Pirkkalainen.

Kello 12 alkavaan tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja sitä voi myös seurata suorana lähetyksenä alta.