Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä leikki ja liikkuminen voivat antaa lapsille ja aikuisille? – Katso tästä tallenne Jyväskylän Kesän paneelikeskustelusta

Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa järjestettiin tiistaina paneelikeskustelu leikin ja liikunnan merkityksestä lasten hyvinvoinnille.

Mikä liikuttaa ja leikittää perheitä -keskustelu pyrki myös vastamaan kysymykseen, miten leikin merkitys on muuttunut ajan saatossa, ja mitä leikki ja liikkuminen voivat antaa lapsille ja aikuisille.

Paneelissa asiantuntijajoukko keskusteli lasten liikuntatottumuksista sekä leikin ja leikillisyyden merkityksestä perheiden arjessa. Leikittäviin ja liikuttaviin teemoihin pureuduttiin sekä tutkijoiden että liikunnanohjaajien ja varhaiskasvatuksen alalla työskentelevien kanssa.

Puhujina olivat draamaopettaja ja improvisaation ammattilainen Marianna Räsänen, kasvatustieteiden maisteri ja yliopistonopettaja Otto Virkkula, Suomen Akatemian tutkijatohtori Antti Malinen sekä parkour-ohjaaja Mikko ”Hattu” Kervinen.

Keskustelun alusti Mannerheimin Lastensuojeluliiton Leikkipäivä-ohjelman koordinaattori, leikin tutkija Katriina Heljakka. Puheenjohtajana toimi Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisen tiedekunnan apulaisprofessori Arja Sääkslahti.

Keskisuomalainen näytti kello 14 alkaneen tilaisuuden suorana lähetyksenä.

Suora lähetys on päättynyt. Tallenne on katsottavissa alta.