Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sateenkaariliputus järjestetään Äänekoskella jo tänä kesänä, päätös syntyi niukalla enemmistöllä kaupunginhallituksessa

Sateenkaarilippu nostetaan Äänekoskella kaupungintalon salkoon Pride-tapahtuman aikaan heinäkuun lopulla. Äänekosken kaupunginhallitus päätti asiasta eilen maanantaina ja päätös syntyi niukalla enemmistöllä.

Marke Tuominen (ps.) ehdotti Joni Kotilaisen (ps.) ja Harri Piilosen (kesk.) kannattamana, että Äänekoskelle valittaisiin tämän vuoden aikana oma lippu tai isäänän viiri ja sillä liputettaisiin kokeiluna vuoden 2023 ajan kaikille vähemmistöille.

Äänestyksessä Tuomisen kannalla olivat Kotilaisen ja Piilosen lisäksi myös demareiden Tiina Liimatainen.

Tuomisen esitys hävisi äänin 5–4 ja kaupunginhallitus hyväksyi pohjaesityksenä olleen liputussuunnitelman. Suunnitelman mukaan virallisten liputuspäivien ja vakiintuneiden liputuspäivien lisäksi Äänekoskella liputetaan jatkossa myös romanien kansallispäivänä 8.4, aluevaalien vaalipäivänä sekä Äänekoskella toteutettavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-päivänä.

Romanien kansallispäivän liputuksessa käytetään Suomen lipun rinnalla romanien lippua. Pride-päivänä puolestaan liputetaan sateenkaarilipulla. Pride-tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Äänekoskella ja se pidetään 27. heinäkuuta.

Kaupunginhallitus päätti samalla myös, että kaupungille teetetään Äänekosken vaakunaa tai logoa kantava isännän viiri tai vastaava.

Sateenkaariliputuksen järjestäminen otettiin käsittelyyn, kun Pilvi Honka (vihr.) ja kymmenkunta muuta valtuutettua jättivät kesäkuussa aiheesta valtuustoaloitteen.