Moottoripyöräilijä osui valtatietä ylittäneen auton kylkeen Kuhmoisissa ja kuoli onnettomuuspaikalle – autoilija lähti ylittämään tietä stop-merkin takaa

Tutkinnanjohtajan mukaan autoilija ei välttämättä havainnut Jämsän suunnasta tullutta moottoripyöräilijää.

Moottoripyörää kuljettanut mies kuoli risteysonnettomuudessa Kuhmoisissa maanantai-iltapäivällä.

Sisä-Suomen poliisin mukaan moottoripyöräilijä ajoi noin kello 13:n jälkeen valtatie 24:ää kohti Lahtea, kun Harmoistentieltä lähti autoilija ylittämään valtatietä. Harmoistentieltä tulevilla on risteyksessä stop-merkki.

Moottoripyöräilijä jarrutti, mutta osui auton vasempaan kylkeen. Poliisin mukaan hän kuoli onnettomuuspaikalle, eikä moottoripyöräilijän epäillä paikkatutkinnan perusteella ajaneen ylinopeutta. Nopeusrajoitus on onnettomuuspaikan kohdalla valtatie 24:llä 80 kilometriä tunnissa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoo STT:lle, että autoilija lähti todennäköisesti ylittämään valtatietä huomaamatta moottoripyöräilijää. Liikennettä oli hänen mukaansa tapahtumapaikalla jonkin verran, joten onnettomuudella oli silminnäkijöitä.

– Ikävä ja valitettava tilanne, Välisaari sanoo.

Autoilija ei poliisin mukaan ollut alkoholin vaikutuksen alainen. Poliisi selvittää myös, oliko turmassa kuolleella moottoripyöräilijällä alkoholia tai muita päihteitä veressä. Tästä ei Välisaaren mukaan ole viitteitä, mutta tutkimus on tavanomainen.

Poliisi epäilee autoa kuljettanutta naista liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Moottoripyöräilijän kuolemasta poliisi suorittaa kuolemansyyntutkinnan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut