Keski-Suomen Betonirakenne rakentaa uuden tuulivoimapuiston Närpiöön

Keski-Suomen Betonirakenne Oy on sopinut ranskalaisen Neoenin kanssa uuden tuulivoimapuiston rakentamisesta Pohjanmaan Närpiöön. Uuteen Björklidenin puistoon nousee seitsemän uutta turbiinia. KSBR on jo aiemmin rakentanut Närpiöön Hedetin tuulipuiston, joka koostuu 18 tuulivoimalasta. Uusi puisto nousee sen viereen.

KSBR vastaa kokonaan Björklidenin tuulivoimalan infrastruktuurista.

– Vastaamme suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. Toimitamme sinne sähköaseman, siirtokaapelit sekä keskijännite- ja tietoliikenneverkon. Lisäksi rakennamme tiet, nostoalueet ja perustukset, sekä huolehdimme puiden poistosta alueella, KSBR:n projektipäällikkö Teemu Kemppe kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Yritys on sitoutunut kompensoimaan betonirakennuksesta syntyvät päästöt. Kemppen mukaan tämä voidaan tehdä esimerkiksi metsityshankkeilla.

Työmaa avataan heinäkuun aikana. Ensi vaiheessa alueelta poistetaan puut. Neoen on tilannut puiston 5,9 megawatin myllyt Nordexilta.

– Tuulipuisto on Neoenin kolmas Suomessa. Meillä on ilo jatkaa samojen urakoitsijoiden kanssa, jotka toimittivat meille alueen edellisen Hedetin voimalaitoksen, Neoenin projektipäällikkö Peter Sund sanoo.

KSBR on tuulivoimalainfrastruktuurin rakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Sillä on käynnissä useita työmaita ympäri Suomea. Pihtiputaalta ponnistanut yritys työllisti viime vuonna 91 henkilöä, ja sen liikevaihto oli 82,1 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos kaudella 2021 oli peräti 5,9 miljoonaa euroa.

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut