Meidän juttu | Ikinorssit tapasivat ravintola Vesilinnassa 15.6.

Jyväskylän Normaalikoulun ensimmäiset 44 ylioppilasta kirjoittivat 1956. Luokka on ottanut nimen IKINORSSIT 56. Nimi muotoutui heti, kun luokan kaksi aktivistia, Pertti Metsähuone ja Aulis Pöyhönen, löysivät luokan kaikki jäsenet Suomesta ja eri puolilta maailmaa vuonna 2005.

Seuraavana vuonna 2006 vietettiinkin jo riemuylioppilasjuhlaa. Hyvän yhteishengen synnyttyä heti alusta alkaen luokka on kokoontunut tapaamaan toisiaan koronavuotta lukuun ottamatta yhteensä 18 kertaa.

Tämän kesän tapaaminen oli Harjun huipulla ravintola Vesilinnassa. Toki ylioppilaslakit otettiin mukaan ja Gaudeamus igitur laulettiin sekä sydämiä herkistäneet Mäntymetsät ja Oi päivät seutuvilla Päijänteen.

Vierailimme Luontomuseossa ja muistelimme keräämiämme kasveja, joita tuohon aikaan piti olla yhteensä 120. Tarinat jatkuivat varhaisiltaan. Päätimme jatkaa vuosittaisia tapaamisia, jotka pidetään vastakin Jyväskylässä aina vain rakasta koulukaupunkia muistaen.

Riemuylioppilastapaamiseen 2006 valmistui myös IKINORSSIEN elämäntarinat – kaikki olemme syntyneet 1930-luvun puolivälin jälkeen ja näin myös sota-ajan lapsia. Kirjan koosti Pertti Metsähuone ja se löytyy Sodan ja Rauhan Keskus MUISTIN arkistosta Mikkelistä.

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut