Podcast | Mikä on junioripesäpallon tilanne Jyväskylässä? Radio Keskisuomalaisen haastattelussa valmentaja Timo Rautiainen

Kiri&Kirittäret Juniorien valmentaja Timo Rautiainen kävi Radio Keskisuomalaisen lauantaissa juttelemassa junnupesiksestä.

Aikuisten pääsarjoissa pelanneen Rautiaisen omalta uralta mieleen on jäänyt päällimmäisenä ihmiset ja se, että hän sai kokea pitkään lapsuuden unelmaansa. Myös Kirittärissäkin menestyksekkäästi pelanneen puolison Paula Rautiaisen ja Timon molemmat pojat pelaavat pesäpalloa, ja verenperintönä tarttunut intohimo lajiin näkyy G- ja F-ikäisissä pojissa.

Neljän vuoden ajan valmentajan pestissä ollut Rautiainen kertoo, että kehitystä on tapahtunut niin lapsissa, kuin valmentajissakin ja tunteet näkyvät pesiskentällä mutta miten pesäpallovalmentaja auttaa lasta käsittelemään pettymyksen?

”Välillä kypärät ja räpylät lentelee”

Herkäksi mieheksi itsensä myöntävä Rautiainen kertoo myös, että joskus aurinkolasien takaa saattaa silmäkulmaan nousta kyynel, kun valmennettavat oivaltavat pelitilanteen ja tekevät itsenäisen ratkaisun, joka johtaa onnistumiseen.

Rautiainen korostaa myös yhteisön tärkeyttä ja vanhempien osallistumista lasten harrastukseen turnausten ja leirien yhteydessä.

Mikä on tärkein ajatus junnuvalmennuksessa ja mitä mieltä Rautiainen on valmentajan roolista turnauksissa? Keskustelua syntyy myös kentänlaitahuutelusta sekä junnutuomareiden työstä ja siitä, miten nuoria voisi kannustaa lajin tuomaroinnin pariin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut