Levyarvio | Jack Whiten uutuudelta puuttuu olennaisin: hyvät biisit

Jack White

Entering Heaven Alive

Third Man Records

Entering Heaven Alive on Jack Whiten toinen sooloalbumi tänä vuonna. Keväällä ilmestynyt Fear of the Dawn oli paikoin muusikkovitsiltä kuulostavaa huuruilua ja sekoilua. Odotetusti Entering Heaven Alive on sille vastinpari.

Sähkökitarat ja pedaalit on jätetty studion nurkkaan, kun kappaleet kulkevat pääasiassa pianon, akustisen kitaran ja viehkeiden bassokuvioiden avulla.

White tähtää levyllä vakavahenkiseen, folk-tyyliseen laulaja-lauluntekijämusiikin perinteeseen. Vain lauluntekijävetoisen musiikin olennaisin puuttuu: hyvät biisit. Valtaosa levystä on latteaa tusinakamaa.

Kun White yrittää kirjoittaa klassista rakkauslaulua pienellä 60-luvun McCartney-hupilisällä, kuten Queen of the Beesin kohdalla, tulos on kovin vaivaannuttava.

Onnistuneempaa osastoa edustavat vahvatunnelmaiset I’ve Got You Surrounded (With My Love) ja A Madman from Manhattan. Levyn päättävä Taking Me Back on edellisen levyn biisi, mutta se saa nyt hyvin viehättävän folk rock -sovituksen viuluineen ja kapakkapianoineen. Whitea vaivaa Use Your Illusionin tauti: kahden levyn materiaalista olisi saanut paremmalla harkinnalla yhden kelpo levyn.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut