Harjun erikoiskokeen kävijämäärä torstailta ja perjantailta sivuaa aiempaa ennätystä Jyväskylän MM-rallissa – poliisi odottaa kiireistä yötä

Perjantain kävijämäärä oli rallijärjestäjä AKK Sportsin mukaan Harjulla noin 10 500. Eilen Harjun kävijämääräksi laskettiin 19 500 eli kahteen päivään yhteensä luvuksi tuli 30 000, joka sivuaa aiempaa ennätystä. Aiempi ennätys oli 17 000 ja 13 000.

Poliisin mukaan liikenne ruuhkautui MM-rallin toisena päivänä ajoittain Laukaassa ja Petäjävedellä, mikä oli odotettavissakin näin paljon tienkäyttäjiä liikuttavassa tapahtumassa.

Poliisi valvoi erikoiskokeiden siirtymäteiden liikennettä tehostetusti. Harjun erikoiskoe Jyväskylän keskustassa sujui poliisin näkökulmasta rauhallisesti.

Hieman ennen iltakymmentä tieliikenteessä oli määrätty yksi kuljettaja väliaikaiseen ajokieltoon. Sakkoja määrättiin yhdeksälle kuljettajalle ja huomautuksia annettiin parikymmentä.

Tieliikenteessä tavattiin yksi huumausaineista päihtynyt kuljettaja. Asian yhteydessä kirjattiin myös epäilty huumausainerikos.

Vesiliikenteessä ei tavattu päihtyneitä kuljettajia, mutta kahden veneilijän alkometrin puhallustulos jäi alle rangaistavuuden. Kokonaisuutta tarkastellen ja merkittävään liikennemäärään nähden liikennekäyttäytyminen on ollut erinomaista.

Rauhallisesti alkanut MM-ralli kääntyi levottomaksi Jyväskylässä – erityisesti humalaiset ovat aiheuttaneet häiriötä

Kuten aiemmin uutisoitiin, poliisilla on ollut alkuiltapäivästä lähtien enenevässä määrin päihtyneisiin ja häiriökäyttäytymiseen liittyviä tehtäviä. Lisäksi Jyväskylässä Ryytipolun ja Rantaraitin risteyksessä laillisesti järjestetyn mielenilmauksen kulkua häiritsi kuusi henkilöä. Poliisi otti heidät kiinni poliisilakiperusteisesti.

Poliisi otti kiinni kuusi naamioitunutta häirikköä Elokapinan rallimielenosoituksessa Jyväskylässä – aktivistin mukaan heidän päälleen suihkutettiin lietelantaa

– Perjantaipäivä on ollut poliisitoiminnallisesti odotetun vilkas, ja edessä oleva yö vaikuttaa kiireiseltä, toteaa komisario Mikko Porvali tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut