Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Martti J. Kari palkittiin ansiokkaasta sodan analysoinnista: "Tavallinen kansa ei uskonut, että Venäjä on aggressiivinen ja paha"

Filosofian tohtori, eversti evp. Martti J. Kari otti vastaan Majurin mediamaljan Joutsassa sunnuntaina. Arvostettu kolumnisti palkittiin kiertopalkinnolla Keski-Suomen maanpuolustusjuhlassa. Palkinto on jäänyt jakamatta parina edellisenä vuonna.

Keski-Suomen reservipiirit perustelevat palkintoa Karin ajankohtaisilla kolumneilla Venäjän ja Ukrainan välisestä sodasta sanomalehti Keskisuomalaisessa menneen kevään aikana. Piirit kiittelevät myös Karin kokoamia erityisanalyysejä Venäjän toiminnan taustoista.

Martti J. Kari on suomalainen entinen tiedustelueversti ja nykyinen Jyväskylän yliopiston kyberturvallisuuden opettaja. Hän on arvoltaan filosofian tohtori kyberturvallisuudesta, filosofian maisteri venäjän kielestä sekä humanististen tieteiden kandidaatti arabian ja islamin tutkimuksesta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on hänen mukaan avannut suomalaisten silmät.

– Venäjä alkoi käyttää väkivaltaa Ukrainaa kohtaan vuonna 2014. Sodan laajentaminen helmikuussa avasi suomalaisten silmät, mikä Venäjä on ja kuinka tärkeää on kyky puolustaa omaa maata. Minusta asia on hoidettu hyvin. Meillä on viisas valtiojohto, toimiva tiedustelu, vahvat puolustusvoimat ja sitä tukevat uudet hankinnat. Tavallinen kansa ei ennen sodan laajentamista uskonut, että Venäjä on aggressiivinen ja paha, sanoo Kari.

Majurin mediamalja on Keskisuomalaisen pitkäaikaisen päätoimittaja, professori ja reservin majuri Erkki Laatikaisen nimikkopalkinto. Palkinto myönnetään vuosittain keskisuomalaiselle henkilölle ansiokkaasta Keski-Suomen reservipiirien sisäisestä tai ulkoisesta tiedotustoiminnasta. Kari on kahdestoista palkinnon saaja.