Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Taantuma on tulossa, oletko valmis? Kuuntele Sijoitusradion uusin jakso

Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion elokuun jaksossa jatkettiin siitä, mihin heinäkussa jäätiin. OP Keski-Suomen sijoitusjohtaja Matti Halttunen pohti tuolloin, että osakemarkkinoiden pohjakosketus on mahdollisesti nähty. Tämän jälkeen kurssit ovatkin nousseet, mutta onko kyse väliaikaisesta härkämarkkinasta vai pitkäkestoisemman nousun lähtölaukauksesta?

Sen lisäksi että osakekurssit ovat erityisesti Yhdysvalloissa nousseet, myös korkonäkymissä on tapahtunut muutos. Tällä hetkellä markkinat eivät enää odotakaan ensi vuodelle niin railakasta korkojen nousua kuin vielä aiemmin kesällä. Myös Euriborien nousu on tasaantunut. Onko suomalaisilla asuntovelallisilla siis syy huokaista helpotuksesta?

Vastaukset yllä mainittuihin kysymyksiin kuulet elokuun Sijoitusradiossa. Äänessä ovat OP Keski-Suomen asiantuntijat Emma Mäkinen ja Tuomas Paananen. Keskustelua käytiin lisäksi nurkan takana jo kurkkivasta taantumasta, pörssiyhtiöiden tämänvuotisista poikkeuksellisen suurista omien osakkeiden ostoista sekä siitä, miten piensijoittajan kannattaa suhtautua pörssiyhtiöiden sisäpiiriostoihin ja -myynteihin. Yleensä osakekurssit nousevat sisäpiiriostojen jälkeen ja laskevat myyntien yhteydessä. Puheet tulevasta taantumasta eivät ole tuulesta temmattuja, sillä selkeitä merkkejä tästä on nyt nähtävissä.

Sijoitusradio kuullaan radiossa kerran kuukaudessa perjantaina kello 12.30 ja uusinta lauantaina kello 15.00. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.