Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Punamustavalkoista jääkiekkoa ei nähdä tällä kaudella naisten Mestiksessä – pelaajilla ei ollut varaa urheilla

JYP Junioreiden alla pelaava JYPin naisten joukkue jätti vahvistamatta Mestissarjapaikkansa sarjajärjestäjälle 15. elokuuta määräpäivään mennessä, sillä yksinkertaisuudessaan pelaajilla ei ollut varaa urheilla.

Päämäärätietoisen harrastamisen ohessa moni naisista käy töissä ja opiskelee, ja heillä saattaa olla myös perheenlisäystä. Juniorijoukkueisiin rinnastettavassa joukkueessa tämä yhtälö voi olla haasteellinen.

Jotta naisjääkiekko olisi vetovoimaista, tulisi pelin olla sillä tasolla, että sitä halutaan tulla katsomaan, mutta arvostetaanko naisjääkiekkoa tarpeeksi?

Lotta Kalteva selvitti syyt, jotka johtivat siihen, ettei JYP Naiset saanut joukkuetta kasaan pelatakseen kaudella 2022–23. Studiossa asiasta olivat kertomassa JYP Junioreiden urheilujohtaja Tommi Nekkula sekä JYP Naisten valmentaja ja entinen pelaaja Maarit Mäkäräinen.